GündemHac sonuçları 2012

Hac sonuçları 2012

04.06.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hac sonuçları kura töreni Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşti

Hac sonuçları 2012

HAC KURALARI

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''İslam'ın temel prensiplerini dikkate alarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; kuralara yıllarca girip de gidemeyen kardeşlerimiz, hayatının sonuna kadar gidemediğini varsayalım, Cenab-ı Hakk'ın ondan bu görevin sorumluluğunu alacağından hiçbir endişeniz olmasın'' dedi.
Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle çekildi. Görmez, burada yaptığı konuşmada, her sene bu salondan Anadolu'nun her şehrine, her ailesine sevgi dalgası, aşk ve muhabbet haresi yayıldığını belirterek, kuranın ardından Türkiye'de sevgiyle hüznün birlikte yaşandığını söyledi. Görmez, ''Öyle hüzünlenenler vardır ki onların hüzünleri, sevinenlerin sevinçlerinden çok daha yüksektir. Burada mühim olan o hüznü ve o sevgiyi kaybetmemek. Mühim olan bu topraklarda yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin, her yaştaki bütün insanımızın yüreğinde o sevgiyi, o muhabbeti kaybetmemek, o hüznü kaybetmemek'' diye konuştu.
Hacca gidebilme imkanı yakalamanın sevinciyle gidememenin hüznü arasında hiçbir fark bulunmadığını belirten Görmez, ''Hatta bazen gidememenin hüznü gidebilmenin sevincinden Allah katında daha değerlidir'' dedi.
Kuralara yıllarca girip de kutsal topraklara gitme imkanı bulamayanlara seslenen Görmez, amellerin niyetlere göre olduğuna işaret etti. Görmez, ''Belki Din İşleri Yüksek Kurulumuzun verebileceği bir karar ama az çok okuyan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. İslam'ın temel prensiplerini dikkate alarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; kuralara yıllarca girip de gidemeyen kardeşlerimiz, hayatının sonuna kadar gidemediğini varsayalım, Cenab-ı Hakk'ın ondan bu görevin sorumluluğunu alacağından hiçbir endişeniz olmasın'' diye konuştu.