GündemGözyaşları içinde koltuğa oturdu

Gözyaşları içinde koltuğa oturdu

01.11.2010 - 16:29 | Son Güncellenme:

Öldürülen MHP'li başkanın yerine Hacı Mehmet Kesmez seçildi

Gözyaşları içinde koltuğa oturdu

Gözyaşları içinde koltuğa oturdu
DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi'nde Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak'ın öldürülmesinin ardından yapılan seçimlerde muhalefetin oylarının tamamını da alarak başkan seçilen Hacı Mehmet Kesmez, gözyaşlarını tutamadı. Tebriklerini kabul ederken ve koltuğuna otururken gözyaşlarına engel olamayan MHP'li yeni başkan Kesmez, belde olarak çok büyük acı yaşadıklarını söyledi.

Yenicekent Beldesi Belediye Başkanı Nail Sancak, 23 Ekim'de, ruhsat vermediği birahaneyi işleten üç kardeş tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından beldede büyük karışıklık çıkarken, Sancak'ın tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa kendisini öldürenler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Nail Sancak’ın ölümünün ardından bugün saat 14.00'te biraraya gelen Yenicekent Belediye Meclisi üyeleri yeni başkanlarını seçmek için toplandı. Jandarmanın belediye etrafında ve içerisinde kuş uçurtmadığı seçimlerde, içeri giren herkesin üzeri detaylı bir şekilde arandı. Silahlı ve coplu nöbet tutan jandarma, geniş güvenlik önlemleri aldı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen gizli oylamaya basın mensupları ve seçimi izlemeye gelenler alınmazken, kısa süre sonra sonuçlar açıklandı. MHP'li Meclis Üyesi Hacı Mehmet Kesmez, tek aday olduğu seçimde oyların tamamını alarak başkan seçildi.

Başkanlık makamı basın mensuplarına açılırken, Kesmez'in MHP, AK Parti, CHP ve DP'nin oylarını alarak başkan seçildiği duyuruldu. Kendisini tebrik etmeye gelen Yenicekentlilere sarılıp ağlamaya başlayan Hacı Mehmet Kesmez, uzun süre gözyaşı döktü. İlk etapta başkanlık makamına oturmayan ancak ısrarlar üzerine yerini alan Başkan Kesmez, eski başkan Nail Sancak'ın ölümünden en çok kendilerinin acı çektiğini söyledi. 4 MHP, 2 AK Parti, 2 CHP ve 1 Demokrat Partili meclis üyesinin oyunu alarak belediye başkanlığına seçilen Kesmez, çok acı bir olay yaşadıklarını belirterek, “Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Bu seçim bir bütün olduğumuzu gösterdi. Muhalefet partisindeki arkadaşlarımızla kardeşçe seçimi tamamladık. Biz bir bütünüz” dedi.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan ise tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, seçimde gösterdikleri birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Yenicekent'in yeni belediye başkanı Hacı Mehmet Kesmez, ısrar üzerine başkanlık koltuğuna oturduğu sırada gözyaşlarını tutamadı. Makama oturmasının ardından yanına gelen, öldürülen belediye başkanı Nail Sancak'ın ağabeyi Faruk Sancak, Kesmez'i tebrik etti. Faruk Sancak, “Ben öldürülen belediye başkanı Nail Sancak'ın ağabeyiyim. Başkanımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra bizim üzerimize düşecek görev her zaman onun yanında olmak. Buna hazırız. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, MHP'li meclis üyeleri Faruk Ertan, Hüseyin İğdeli ve İsmail Demirtaş, AK Parti meclis üyeleri Mustafa Yurdakul ve Ahmet Camioğlu, CHP'li meclis üyeleri Veli Yeşil ve İsmail Çoban ile DP'li meclis üyesi İbrahim Tokgöz birlikte fotoğraf çektirdi.