GündemGecelerin En Güzeli Kadir Gecesi

Gecelerin En Güzeli Kadir Gecesi

10.05.2018 - 20:45 | Son Güncellenme:

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece, Kadir Gecesi olarak adlandırılmıştır. Bu gece, en mübarek gecedir. Sema kapılarının ardına kadar açılmasıyla beraber, edilen tüm duaların ve yapılan bütün ibadetlerin kabul edileceği bildirilmiştir. Dolayısıyla Kadir Gecesi’ni en hayırlı şekilde geçirmek çok önemlidir. Faziletlerin bol olduğu bu mübarek gecenin her anında, Allah’ı anacak işler yapmak gereklidir.

Gecelerin En Güzeli Kadir Gecesi

Kadir Gecesi Ne Zaman Aranır?

Haberin Devamı

Peygamber Efendimiz “Siz Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının son on günü içerisinde tek rakamlı sayıların geçtiği gecelerde arayınız” diyerek, Kadir Gecesi’nin gününü kesin bir tarihle bildirmemiştir. Ancak herhangi bir karmaşanın baş göstermemesi için, günümüzde, Ramazan’ın 27. gecesi, Kadir Gecesi olarak belirlenmiştir.

Kadir Gecesi’nin Anlam ve Önemi Nedir?

Kur’an-ı Kerim’de Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı bir gece olarak bizlere bildirilmiştir. Tan yeri ağarıncaya kadar esenlikle dolan bu mübarek gecede, melekler yeryüzüne indikçe inerler. Sema kapıları sonuna kadar açılır. Dolayısıyla bu gecede yapılan tüm ibadetler ve edilen tövbeler, Allah tarafından, kabul edilir.Kadir Gecesi bizlere, günahlardan arınma ve Allah’ daha yakın olma şansı verir. Bu şansı iyi değerlendirme adına Kadir Gecesi’ni dolu dolu geçirmek, büyük bir önem taşır.

Haberin Devamı

Yapılan ibadetlerin ve okunan Kur’an-ı Kerim’in sevabı, Kadir Gecesi’nin yüzü suyu hürmetine daha çok artar. Dünya ve ahiret ile alakalı her türlü istekte, yine, Kadir Gecesi’nde kabul edilir. Bu vaatleri bilen tüm Müslümanlar da Kadir Gecesi’ni gaflet içerisinde geçirmemeye özen gösterirler ve Allah’tan, kabul etmesi için, çeşitli dileklerde bulunurlar.

Kadir Gecesi’nde Ne Gibi İbadetler Yapılmalıdır?

İbadetlerin sevabının arttırıldığı bu mübarek gecede Allah’ı çok fazla anmak gereklidir. Bu sebeple namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, zikir-salâvat çekmek ve Kur’an-ı Kerim tefsirlerini okuyup anlamaya çalışmak büyük bir önem arz eder. Ayrıca Kadir Suresi’ni de bol bol okumakta Kadir Gecesi’nin anlam ve önemini bildirmede fayda sağlar.

Kadir Suresi

Okunuşu

  • İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
  • Ve ma edrake ma leyletülkadr
  • Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr
  • Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr
  • Selamün hiye hatta matle'ılfecr

Türkçesi

  • Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.
  • Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?
  • Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
  • Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.
  • O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.