GündemFETÖ'ye yönelik KISKAÇ-26 operasyonu: 19 ilde 34 şüpheli gözaltında

FETÖ'ye yönelik KISKAÇ-26 operasyonu: 19 ilde 34 şüpheli gözaltında

05.09.2024 - 07:53 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 19 ilde gerçekleştirilen “KISKAÇ-26” operasyonunda, FETÖ'nün sözde "Askeri ve Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren 34 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerliakaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda KISKAÇ-26 operasyonlarının detaylarını aktardı: 

Haberin Devamı

19 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-26” operasyonlarında 34 şüpheli yakalandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-26” operasyonlarında şüphelilerin;

  • Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,
  • Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları,
  • İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu;

  • Çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Yazarlar