GündemFETÖ’de koltuk kavgası cenazenin önüne geçti

FETÖ’de koltuk kavgası cenazenin önüne geçti

25.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içinde başa gelme kavgası elebaşı Fetullah Gülen’in defnedilmesinin önüne geçti.

FETÖ’de koltuk kavgası cenazenin önüne geçti

Gülen, ölümünün üzerinden 4 gün geçtikten sonra defnedildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, örgüt içindeki kavgalar, cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği konularının çözülmesinde gecikmelere neden oldu. İçerideki tartışmalar devam ederken birlik görüntüsü verme adına cenazenin dün (24 Ekim) yerel saat ile 11’de düzenlenmesine karar verildi. Bu arada örgütün üst düzeylerinin elebaşının vasiyetnamesinin açıklanması için bir araya gelmesi de gerekiyor.

Haberin Devamı

‘QR’ kodla giriş

Örgütün kendi içinde yaşadığı çelişkiler defin işlemlerine yansırken, cenaze hazırlıklarından da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışıldı. Katılacak örgüt mensupları, tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıldı. Örgüt yönetiminden ‘Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin’ gibi mesajlar haberleşme ağlarına gönderilirken, tedirginlik yaşadıkları için cenazeye QR kod’la girilmesine karar verildi. Kişiye özel tanımlı QR kod, örgüt üyelerinin isimlerine tanımlandı.

Medya yapılanmasında değişim

Örgüt kendi içindeki haberleşmelerinde mutlaka “Herkul.org” vurgusu yaptığına dikkat çekildi. Bu durum, örgütün medya yapılanmasında değişiklik olacağının sinyali olarak yorumlandı. Yapılacak düzenleme ile medya ayağında Ekrem Dumanlı, Cevdet Türkyolu ve Muhammed Yeşilyurt etkisinin görülmesinin beklendiği ifade edildi.