01.05.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:
1- “Benim bağlanma korkum var.”
Yani “Ben bütün hayatımı seninle geçiremem, sana bağlanamam. O yüzden ikimize de sıkıntı çıkarma.” demek istiyor.
2- “Seni tanımak çok güzel bir deneyimdi ancak birbirimize uygun değiliz, başkalarıyla görüşmeliyiz.”
Muhtemelen bunu söyleyen erkek, çoktan başkasıyla görüşmeye başlamıştır. Kendi vicdanını rahatlatmak için sizin de başkasıyla görüşebileceğinizi söyler. “Başkalarına ihtiyacım yok ben seninle mutluyum.” demeniz fayda etmeyecektir çünkü iş işten çoktan geçmiştir.
3- “Sen daha iyilerine layıksın.”
Bu bahane listenin en büyük klişesi olabilir. Bu ayrılma bahanesini ortaya koyan erkek aslında karşısındakini kırmak istemiyor veya ayrılık konuşmasını uzatmadan halletmek istiyor olabilir. Bunu yaparken kalbinizi kırmadan, biraz da gururunuzu okşamaya çalışır ancak gerçek niyeti çok başkadır.
4- “Bu ilişki beni boğuyor, ben hayatımın farklı bir noktada olmasını istiyorum.”
Ayrılmak isteyen erkek bu bahaneyi sunuyorsa muhtemelen ilişkiden ciddi anlamda sıkılmıştır. Eğlenmek, arkadaşlarıyla vakit geçirmek, gezmek vb. eğlenceli denebilecek aktiviteleri yapmak istiyor olabilir. Bu cümleyi kuran erkeğin karşısındaki kadın muhtemelen kıskanç bir sevgilidir. Erkek bu yüzden bu bahaneyi ortaya koymuş olabilir.
5- “Bu aralar okulum odaklanmam gerekiyor. Bir ilişkiye ayıracak vaktim yok.”
Öğrenci olmayan, çalışan erkekler bu klişeyi “ işime odaklanmam gerekiyor.” olarak kullanabilir. Bu ayrılık bahanesini kullanan erkek muhtemelen ilişkiyi kafasında tamamen bitirmiştir ve sizin itiraz edemeyeceğiniz bir bahane kullanmaya çalışmıştır.
6- “Biraz ara vermemiz gerekiyor. Kafamızı toplamalıyız.”
Bu ayrılık bahanesi de listenin en klişelerinden değil mi sizce de? Bu bahaneyi ortaya koyan erkek çok yüksek ihtimalle “Bu ilişki benim için bitti; ama olur da senden sonra birlikte olduğum kişi veya kişilerle mutlu olamazsam, sana geri dönebilmek için ara verelim.” Demek istiyordur.
7- “Eski sevgilimi unutamıyorum.”
Üzgünüz; ama bu bir bahane olmanın ötesindedir. Çoğu zaman gerçektir. Aslında bir itiraf bile sayılabilir.