Evde kolaylıkla sütlü tatlı yapabilirsiniz
Birçok sütlü tatlı çeşidi vardır, hepsi de çok pratik ve yapılması kolay tatlılardır. Acil misafiriniz geleceği zaman dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendi damak tadınıza uygun ve dışarıya göre çok hafif sütlü tatlılar yapabilirsiniz. Ya da bir cumartesi akşamı canınız tatlı çektiği zaman hemen mutfağa girip evinizde olan malzemelerden yine basit bir tatlı yapıp kendinizi mutlu edebilirsiniz.
Sütlü tatlı çeşitleri ve tarifleri
Kadayıflı muhallebi
Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf (çekilmiş olmalıdır)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 vanilya ve 1 paket çiğ krema
Kadayıflı muhallebi yapılışı
- Yağı tencereye koyuyoruz ve yağı eritene kadar ocakta tutuyoruz tereyağı eridikten sonra içine kadayıfları atıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Kadayıfları kavurmaya başladıktan birkaç dakika sonra 2 kaşık toz şeker ilave ediyoruz, kadayıfların rengi biraz koyu olana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Muhallebisini hazırlamak için vanilya ve kremasını eklemeden diğer bütün malzemeleri tencereye koyuyoruz tencerenin içinde malzemeler katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Katılaşana kadar karıştırma işlemi yaptığımız muhallebiyi ocaktan alıyoruz içine vanilya ve krema ilave edip karıştırma işlemine devam ediyoruz.
- Tatlımız için ayırmış olduğumuz borcamın içine ilk önce kadayıfın bir kısmını koyuyoruz.
- Borcamın içine koyduğumuz bir kısım kadayıfın üzerine muhallebiyi sürüyoruz. Diğer kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine koyuyoruz.
- Soğuması için dolaba bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Meyveli cuplar
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 ya da 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket tercihe göre yulaflı bisküvi
- Çilek (tercihe göre farklı meyveler de olabilir.)
Meyveli Cup Yapılışı
- Malzemelerimizden süt, şeker, un ve nişastayı topaklanma olmasına izin vermeden biraz katılaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Katılaşan, pişirdiğimiz malzemeleri ocaktan alıp içine vanilya ilave edip çatal ya da kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Ilıdıktan sonra karıştırma işlemini bırakabilirsiniz.
- Bisküvileri rondo aracılığıyla ufak hale getiriyoruz.
- Bardaklarımızın içine dilediğimiz gibi yerleştiriyoruz; çilekleri ister kat şeklinde ister yan olacak şekilde bardaklara dizebilirsiniz.