GündemE-Okul sistemi ile TEOG sonuçları ve lise kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

E-Okul sistemi ile TEOG sonuçları ve lise kayıt işlemleri nasıl yapılıyor?

24.08.2015 - 21:08 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile TEOG lise kayıtlarının nasıl yapıldığını ve nakil işlemlerini hakkında tüm detaylara kolayca ulaşabilirsiniz. TEOG sınavı hakkında ayrıntılı bilgiyi ve E-Okul hakkında tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul sistemi ile TEOG sonuçları ve lise kayıt işlemleri nasıl yapılıyor

Modern bir eğitim sistemi oluşturabilmek amacı ile son yıllarda teknoloji ve internet tabanlı projelere çok daha yoğun şekilde ağırlık vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi, Türkiye’deki eğitim sisteminin gelişiminde önemli bir rol üstleniyor. Özellikle de E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile velilerin, çocuklarının okuldaki durumunu internet kolaylığında takip edebilmeleri sağlanıyor. Bu sayede de artık öğrencilerin okuldaki güncel eğitim başarı durumlarının veliler tarafından düzenli olarak takip edilmesi ile eğitim yaşamlarında çok daha başarılı bireyler haline gelmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda da Türkiye’deki eğitim sisteminde yaşanan öğrenci dosya karışıklıkları ve hatalarının önüne geçilmesini sağlayacak modern ve merkezi bir dijital eğitim sisteminin aktif olarak kullanılması sağlanıyor. Böylelikle artık Türkiye’deki eğitim sisteminin de modern ve çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E Okul sisteminin ilk aşamasında öğrencilerin ve genel okul bilgilerinin güncel olarak girişlerinin öğretmenler ve okul idarecileri tarafından gerçekleştirilmekte olduğu E Okul yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında öğretmenler çocukların okuldaki güncel not bilgisi gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştirirken, okul idarecileri tarafından daha geniş kapsamlı okul bilgilerinin girişi yapılıyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde bu şekilde düzenli ve güncel olarak öğrencilerin okuldaki durumlarını içeren bilgilerin girişlerinin yapılması velilere önemli bir kolaylık sağlıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete bulunduğu her yerden kolaylıkla erişim sağlayabilen veliler, dijital platformda Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte okula gitmek zorunda kalmadan çocuklarının güncel okul durumunu tüm kapsamı ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

14 Ağustos tarihinde TEOG Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte herhangi bir liseye yerleşen ya da yerleşemeyen öğrenciler ve velileri nakil işlemlerinin nasıl yapıldığını ve TEOG Lise Ek Tercihlerinin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Nakil işlemi ve tercih yapacak olan öğrenciler TEOG Lise Boş Kontenjanlarını, TEOG Anadolu Lisesi Boş kontenjanlarını, TEOG Fen Lisesi Boş Kontenjan ve taban puanlarını,TEOG Meslek Lisesi Boş Kontenjan ve Taban Puanlarını, TEOG İmam Hatip Liseleri Taban Puan ve boş kontenjanlarını takip ediyorlar. TEOG Nakil İşlemleri, lise boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi E-okul üzerinden e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Böylelikle geçmiş dönemlerde velilerin vakit bulamamaları veya diğer sebeplere bağlı olarak karşı karşıya kalınabilen iletişimsizlik gibi sorunların tamamen ortadan kaldırılarak, öğrencilerin okulda daha başarılı olabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan E Okul sistemine e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu resmi web sayfası içerisinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi bölümünden veliler, çocuklarının öğrenci numarası ve T.C. kimlik numarası bilgileri ile birlikte sisteme giriş yapabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri genel E Okul web sayfasında veli bilgilendirme sistemine giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde son derece pratik biçimde sisteme giriş yapa veliler, çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, ders programı, dersleri, derslerine giren öğretmenleri, şube ortalaması ve sözlü notları gibi daha pek çok bilgiyi güncel olarak öğrenebiliyor. Ayrıca veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocukların geçmiş yıllara ait olan eğitim bilgilerini de en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çok daha pratik bir kullanıma sahip olan bir ara yüze ve yeni özelliklere sahip olan bir eğitim portalının kullanımı sağlanıyor. İnternetin eğitim sisteminde aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla çocuğunuzun okuldaki güncel durumunu takip edebilirsiniz. Özellikle de son yıllarda gelişen teknolojik imkanların sağladığı avantajlar ile bulunduğunuz her yerden internete erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle çağdaş ve modern eğitim kalitesinde öğrencilerin okul yaşamlarında çok daha üstün başarılara ulaşabilmelerinde en az öğretmenleri kadar velilerinin de aktif bir rol üstlenmesi sağlanabiliyor