GündemE-okul girişi nasıl yapılır? E-okul sistemi ile neler öğrenilir?

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul sistemi ile neler öğrenilir?

05.06.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile hem öğrenciler hem de veliler okuldaki durumlarla ilgili kolaylıkla bilgi sahibi oluyor. Peki E-okul girişi nasıl yapılır? Karne notu nasıl sorgulanır? İşte e-okul veli bilgilendirme sistemi hakkındaki tüm merak edilenler...

E-okul girişi nasıl yapılır E-okul sistemi ile neler öğrenilir

E-Okul sistemi öğrenciler, veliler ve öğretmenler için büyük kolaylıklar sağlıyor. Veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen yazılı ve sözlü notlarına, TEOG sınav sonuçlarına E-Okul sistemi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Okulların kapanmasına az bir süre kala notlarını merak eden öğrenciler E-Okul sistemini daha çok ziyaret etmeye başladı.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 9 Haziran Cuma günü son bulacak. Son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler büyük bir heyecanla bekledikleri karnelerine kavuşacaklar. Öğrenciler karnelerini almadan E-Okul sistemini kullanarak tüm ders notlarını görebilirler. Ders notları dışında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG sınav sonuçları da sistem üzerinden görülebilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine girip istenilen bilgilere ulaşabilmek için önce e-okul.meb.gov.tr resmi internet sitesine girilmelidir. Sitede iki farklı bölüm yer almaktadır. Bunlardan birisi ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ diğeri ise ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’dir. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparlar. Öğrenciye ait olan ders notları, sözlü notları, performans notları, proje notları vb. girişi yaparlar. Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ise öğrenciler ve veliler giriş yapmaktadır. Öğrenciye ait olan tüm ders notları buradan görülebilir. Sisteme giriş yapmak için öğrenciye ait olan okul numarası ve T.C. kimlik numarası girilir. Ekrandaki ilgili alana güvenlik kodunun doğru şekilde girilmesiye sisteme giriş yapılır. Sistem üzerinden öğrencinin güncel devamsızlık bilgisi, merkezi sınav giriş belgesi, okul tarafından yapılan duyurular, merkezi sınav tercih sonuçları gibi bilgilere hızlı erişim sağlanabilir.

E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul sistemi ile öğrencinin dönem sonunda teşekkür belgesi mi yoksa takdir belgesi mi alacağı da hesaplanabilir. Bunun için öğrenciye ait ders notlarının öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olması gereklidir. Sisteme tüm ders notlarının girilmesi ile birlikte öğrencinin yıl sonu başarı puanı belli olur. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin takdir belgesi ve teşekkür belgesi almasını belirler. Yıl sonu başarı puanının yüksek olmasını dönem içinde gerçekleştirilen sınavların notları, performans ödevleri, proje ödevleri ve sözlü notları etkiler.

Dönem sonunda E-Okul sistemi üzerinde görülen yıl sonu başarı puanı ve bu başarı puanına göre alınacak olan belgeler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığı takdir belgesi,
70,00 – 84,99 puan aralığı teşekkür belgesi

Öğrenci 3 öğretim yılında tüm dönemlerde takdir belgesi alırsa, bu başarısından dolayı kendisine üstün başarı belgesi verilir. Bu belgeler dışında öğrencinin okul içinde arkadaşlarına karşı gösterdiği davranışlar, sosyal-kültürel faaliyetlere katılım oranı ve derslere karşı gösterdiği özen gibi etmenlere bağlı olarak onur belgesi verilir. Öğrencilerin alacakları belgeler dönem sonunda yapılacak olan ve öğretmenler, öğrenciler, velilerin katılım sağlayacağı tören ile verilir.