GündemDünya Yusuf Dikeç'in bu pozunu konuştu! 'İç dünyamda fırtınalar kopuyordu'

Dünya Yusuf Dikeç'in bu pozunu konuştu! 'İç dünyamda fırtınalar kopuyordu'

02.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli sporcu Yusuf Dikeç, dünyada gündem olan ve Türkiye’ye gümüş madalya getiren atışı için “Elimin cebimde olmasının artistlikle alakası yok, motive oluyorum. Rahatmış gibi görünsem de iç dünyamda fırtınalar kopuyordu” dedi.

Dünya Yusuf Dikeçin bu pozunu konuştu İç dünyamda fırtınalar kopuyordu

Çiğdem Yılmaz - Dünya, 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’i konuşuyor. Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapması Türkiye ve dünyada gündeme oturdu. Sosyal medyada birçok kullanıcı Yusuf Dikeç ve rakibi Damir Mikec’in fotoğraflarını yan yana getirip paylaşımda bulundu. 

Haberin Devamı

‘DAHA ÇOK MOTİVE OLUYORUM’ 

Milliyet’e konuşan Dikeç, “Doğal ve natürel bir atıcıyım. Bazen hakemler soruyor, ‘atış gözlüğün, atış ayakkabın var mı?’ diye, ‘yok ben doğal atıcıyım’ diyorum ve gülüyorlar. Yapılan paylaşımlar da çok mutlu etti, gururlandım. Bu başarı da tek başına benim değil, 85 milyonun. Ekip arkadaşım İlayda ile de çok iyi bir sinerji yakaladım. Verdiğim görüntüde de elimin cebimde olmasının artistlikle bir alakası yok, atış yaparken daha çok motive oluyorum. Rahatmış gibi görünsem de iç dünyamda fırtınalar kopuyordu” dedi. Dikeç, “Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce benim elimden silahımı aldılar. Ben bu madalyayı, silahımı elimden alanlar hariç 85 milyona armağan ediyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Dünya Yusuf Dikeçin bu pozunu konuştu İç dünyamda fırtınalar kopuyordu
Havalı Tabanca kategorisinde temsilcimiz Yusuf Dikeç’in hiç bir ekipman takmayıp, Sırp rakibinin; bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens, ortam gürültüsünü susturmak için kulak koruyucuları takması dış basında gündem ve mizah konusu oldu.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi. Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürmektedir.

Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları’nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkemizi temsil etti. Mersin’de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları’nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı. 2016 Yaz Olimpiyatları’nda da yer alan Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti.

Dünya Yusuf Dikeçin bu pozunu konuştu İç dünyamda fırtınalar kopuyordu
Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan atıcılık milli takımı, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Elon Musk: Güzel

Dikeç’le ilgili sosyal medyadaki o paylaşımlardan bazıları şöyle: 

■ Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dikeç’in bu ikonik duruşunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Anlık Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç’imiz ve efsane pozu!” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

■ Tesla ve X sahibi ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk, Dikeç’in fotoğrafını paylaşarak “Nice” (güzel) paylaşımı yaptı. 

■ İspanyol Marca gazetesi, “51 yaşındaki Yusuf Dikeç, benzersiz bir şekilde gümüş madalya kazandı” başlığıyla bir video paylaştı. 

■ USA Today, “Türk atıcı Yusuf Dikeç’in 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanması için efsanevi aurasından başka fazla bir şeye ihtiyacı yoktu” yazdı. 

■ “Bir Türk, sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı.” 

■ “Türkiye, özel lensleri, göz kapağı ve kulak koruması olmayan bir adamı göndererek gümüş madalya kazandı.” 

■ “Başarı merdivenlerini eli cebinde tırmanan tek kişi.” 

■ “Ekmek almaya giderken olimpiyata uğrayan Türk” 

■ “Bir Türk sadece gözlüğü ile geldi, şovunu yapıp madalyasını aldı, tüm dünyayı kendine hayran bırakıp gitti.”