DiğerOlimpiyatta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın madalyası yükleri azalttı!

Olimpiyatta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın madalyası yükleri azalttı!

01.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Paris Olimpiyatları’nda 5. gün geride kalırken, yazarımız Mert Aydın alınan sonuçları değerlendirdi. Türkiye adına güreşin daha önce madalya yükünü çekmesiyle sporcuların üzerinde baskı oluştuğunu belirtirken, atıcılık ve okçulukta gelen derecelerin bu yükü azalttığını vurguladı

Olimpiyatta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhanın madalyası yükleri azalttı

Tekrar tarih yazabilir
Özellikle halter zaferlerimizin hemen ardından olimpiyatlara madalya ile girme sıkıntısı yaşıyorduk. En çok güreşçilerimizin üzerine baskı olarak yansıyordu. Okçuluk ve atıcılıkta aldığımız madalyalar bir anlamda bundan sonra sahneye çıkacak sporcuların yükünü hafifletmiş oldu. Bu arada takımda bronz alan Mete Gazoz, bireysel ya da karışık takımda da madalya kazanırsa tek bir olimpiyatta birden fazla madalya alan ilk sporcumuz olacak. Kürekte Elis Özbay ve eskrimde Nisanur Erbil tabelaya yansımasa da Türk sporu için önemli birer adım attılar. 5. olimpiyatını yaşayan Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte belki de Türk spor tarihinin en güzel sürprizlerinden birini sundular.

Haberin Devamı

ABD-Çin farkı açamadı
Olimpiyatın ilk 5 gününün en önemli özelliği bir ya da iki ülkenin değil birçok ülkenin madalya sıralamasında kendini üst sıralarda göstermesi. Klasmanın en üstünü zorlaması beklenen ABD ve Çin şu ana kadar büyük bir fark yakalayamadı. Bunun önemli yansımalarından biri de yüzmede. Son bir kaç olimpiyattır en az 4'er 5'er altın madalya almasına kesin gözüyle bakılan yüzücüler vardı, ama bu kez neredeyse her yarışta farklı bir kahraman ortaya çıkıyor. Üç yıl önce büyük hayal kırıklığı yaşayan ABD'li cimnastikçi Simone Biles'ın dönüşü de ilk 5 günün unutulmaz olayları arasındaydı. Ama tabii ki olimpiyatın incisi atletizm bu sabah itibariyle yürüyüş yarışlarıyla başlıyor.

‘Hayali gerçeğe dönüştürdük
Erkek Okçuluk Takımımız kazandığı bronz madalya ile ülkemize ilk madalyasını getirirken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, son dönemde elde edilen başarılarla hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi. Tarihi bir madalya kazandıklarını aktaran Ergin, “Hayallerimizden biriydi. Türk okçuluğu olarak ilk madalyamıza Tokyo’da ulaşmıştık. Olimpiyatlarda sürdürülebilir başarıyı sağlayabileceğimizi göstermek adına burada alacağımız bütün sonuçlar önemliydi ama ülkemize ilk takım madalyasını hediye etmek çok güzel. Büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Göktuğ Ergin son olimpiyat şampiyonu unvanı ile Paris’e gelen Mete Gazoz’un performansını değerlendirdi. Ergin, “Mete buraya tekrar şampiyonluk için gelmiş bir sporcu. Bunu yapabilecek kalite ve form durumuna sahip. Burada tüm sporcular çok iyi. Mete, takım müsabakalarında arkadaşlarına liderlik yapmaya çalışırken, performansını bir kenara bırakıp fedakarlıkta bulundu. Tekrar özüne döndüğünü hep beraber izledik. Bizim için zor olan eleme maçları kolay bitmiş oldu. Umut ediyorum bundan sonrası bizim için daha rahat geçer” ifadelerini kullandı.

Tüm gözler boksörlerimizde
Olimpiyatlarda en çok madalya beklediğimiz branş olan boksta sporcularımız bugün ringe çıkacak. Hatice Akbaş yarı final için ter dökecek, son olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli ile olimpiyat ikincisini Buse Naz Çakıroğlu ile son 16 turunda mücadele edecek. Bunun yanında okçulukta son 32 ve son 16 turu müsabakaları devam edecek. Atletizmde ise 20 kilometre yürüyüşte Salih Korkmaz ile Meryem Bekmez madalya için mücadele edecek. Ela Naz Özdemir, Gizem Güvenç, Ecem Dönmez ve Zehra Duru Bilgin’den oluşan 4x200m Serbest Bayrak Takımı ise seçmelerde yüzecek