17.01.2020 - 14:24 | Son Güncellenme:
Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde Düğülü Haşhaş tatlısı yapacak olan gelinler arasından en güzel tatlıyı ve yemeği yapan gelin gün sonunda çeyrek altının sahibi olacak. Peki Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI MALZEMELERİ
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı düğü (ince bulgur)
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı margarin
1 adet portakal
DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI YAPILIŞI:
Haşhaşınızı kavurun ve ezin. Bir tencereye düğüyü, haşhaşı ve şekeri koyup karıştırarak kavuralım. Yavaş yavaş süt ilave edelim.margarini ilave edip eritelim.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Tepsiye döküp buzdolabında dinlendirelim.
Üzerine kırılmış ceviz dökerek ya da portakal dilimiyle servis edebilirsiniz.