GündemDüğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır? | Düğülü Haşhaş tarifi ve malzemeleri

Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır? | Düğülü Haşhaş tarifi ve malzemeleri

17.01.2020 - 14:24 | Son Güncellenme:

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Düğülü Haşhaş tatlısı yapıyor. Haftanın finali öncesinde gelinlerin Düğülü Haşhaş tatlısı konusunda gösterecekleri marifetler oldukça önem taşıyor. Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Peki Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır?

Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır | Düğülü Haşhaş tarifi ve malzemeleri

Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde Düğülü Haşhaş tatlısı yapacak olan gelinler arasından en güzel tatlıyı ve yemeği yapan gelin gün sonunda çeyrek altının sahibi olacak. Peki Düğülü Haşhaş tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Haberin Devamı

DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI MALZEMELERİ

1 su bardağı haşhaş

Yarım su bardağı düğü (ince bulgur)

3,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı ceviz

2 yemek kaşığı margarin

1 adet portakal

DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI YAPILIŞI:

Haşhaşınızı kavurun ve ezin. Bir tencereye düğüyü, haşhaşı ve şekeri koyup karıştırarak kavuralım. Yavaş yavaş süt ilave edelim.margarini ilave edip eritelim.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Tepsiye döküp buzdolabında dinlendirelim.

Üzerine kırılmış ceviz dökerek ya da portakal dilimiyle servis edebilirsiniz.