GündemDrakula’nın kayıp mezarı İtalya’da mı?

Drakula’nın kayıp mezarı İtalya’da mı?

14.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başta Osmanlı askerleri olmak üzere düşmanlarını kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçen ve kitaplara, filmlere konu olan vampir Kont Drakula’ya hayat veren Kazıklı Voyvoda’nın Napoli’de öldüğü ve mezarının da burada olduğu öne sürüldü.

Drakula’nın kayıp  mezarı İtalya’da mı

Fatih Sultan Mehmet’in emriyle 1476 yılında Türklerin elinde can verdiği bilinen Drakula’nın cesedinin nerede olduğu meçhuldü.

Başı İstanbul’a getirildi
Rivayete göre, öldüğünü kanıtlamak için kesik başı İstanbul’a getirilen III. Vlad’ın Romanya’daki Snagov’da bir manastıra gömüldüğü söylenen bedeni hiç bulunamadı. Estonya Talinn Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı ise, Bram Stoker’in Drakula kitabında vampir Kont Drakula’nın dayandığı tarihsel şahıs Voyvoda III. Vlad’ın İtalya’nın Napoli kentinde öldüğünü ve mezarının da orada olduğunu öne sürdü.
İtalyan basınında yer verilen habere göre her şey, Napolili bir öğrencinin Santa Maria La Nova Kilisesi’nde çektiği bir fotoğrafla başladı. Öğrenci buranın avlusunda, üzerinde kabartma yöntemiyle yapılmış figürlerin bulunduğu bir mezar taşının fotoğrafını internet kanalıyla araştırmacılarla paylaştı. Bulguları karşılaştıran Talinnli bilim adamları, mermerin Drakula’nın mezar taşı olduğuna kanaat getirdi.