Bulgur pilavı , karabiber ve pul biberle daha leziz hale gelebilen bir yiyecektir. Öyleyse lafı uzatmadan tarife geçelim. İşte hem bütçeyi sarsmayan hem de pratik domatesli bulgur pilavı tarifi:
Domatesli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 3 tane orta boy domates
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 tane yeşil biber
- Karabiber , tuz , pul biber
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
Domatesli Bulgur Pilavı Yapılışı
- Kuru soğanın kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.
- Domates ve biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğranır.
- Sıvıyağ ve tereyağı tencereye atılır.
- Tereyağı eridikten sonra soğan, sarımsak ve biberler tencereye atılır.
- Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra tencereye kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve biraz daha pişirilir.
- Tenceredeki karışım pişerken bulgur iki defa yıkanır. Sonra tencereye atılır.
- Tenceredeki karışımı 2 parmak geçecek şekilde kaynar su eklenir.
- İsteğe göre tuz, karabiber, pul biber vb. baharatlar ilave edilir ve karıştırıldıktan sonra suyunu çekmesi için beklenir.
- Bulgur suyunu tamamen çekmeden önce kontrol edilir. Eğer yeterince pişmediyse biraz daha kaynar su eklenir ve suyunu çekmesi beklenir.
- Suyunu çeken bulgurun yaklaşık 20 dakika demlenmesi beklenir.
- Demlenen pilav altlı üstlü iyice karıştırılır ve sıcak servis edilir.