GündemDomatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

30.04.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

Hepimizin severek yediği, sofralardan eksik olmayan bir lezzet: Bulgur pilavı. Yanına yakışan yiyecekler bir hayli fazladır. Ayran, cacık, turşu, tavuk, ıspanak, taze fasulye, nohut bunlardan sadece bazılarıdır. Bunlardan birini veya birkaçını seçerek hem ekonomik hem de lezzetli bir sofra hazırlamak gayet mümkündür.

Domatesli bulgur pilavı nasıl yapılır

Bulgur pilavı , karabiber ve pul biberle daha leziz hale gelebilen bir yiyecektir. Öyleyse lafı uzatmadan tarife geçelim. İşte hem bütçeyi sarsmayan hem de pratik domatesli bulgur pilavı tarifi:

Haberin Devamı

Domatesli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane orta boy domates
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 tane yeşil biber
  • Karabiber , tuz , pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

Domatesli Bulgur Pilavı Yapılışı

  1. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.
  2. Domates ve biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğranır.
  3. Sıvıyağ ve tereyağı tencereye atılır.
  4. Tereyağı eridikten sonra soğan, sarımsak ve biberler tencereye atılır.
  5. Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra tencereye kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve biraz daha pişirilir.
  6. Tenceredeki karışım pişerken bulgur iki defa yıkanır. Sonra tencereye atılır.
  7. Tenceredeki karışımı 2 parmak geçecek şekilde kaynar su eklenir.
  8. İsteğe göre tuz, karabiber, pul biber vb. baharatlar ilave edilir ve karıştırıldıktan sonra suyunu çekmesi için beklenir.
  9. Bulgur suyunu tamamen çekmeden önce kontrol edilir. Eğer yeterince pişmediyse biraz daha kaynar su eklenir ve suyunu çekmesi beklenir.
  10. Suyunu çeken bulgurun yaklaşık 20 dakika demlenmesi beklenir.
  11. Demlenen pilav altlı üstlü iyice karıştırılır ve sıcak servis edilir.