GündemDGS sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanır? ÖSYM DGS sınav tarihini duyurdu

DGS sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanır? ÖSYM DGS sınav tarihini duyurdu

28.06.2021 - 14:19 | Son Güncellenme:

DGS için nefesler tutuldu. 2021 Yılının DGS sınavına sayılı günler kaldı. Adaylar ise DGS ne zaman, DGS sınav yerleri 2021 aramasına geçti. ÖSYM tarafından her yıl düzenli olarak uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl da yoğun ilgiyle karşılaştı. Peki DGS sınav yerleri giriş belgesi ne zaman belli olacak? ÖSYM duyuru yaptı mı?

DGS sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanır ÖSYM DGS sınav tarihini duyurdu

2021 DGS sınavı için başvuru işlemini tamamlamış adaylar sınav günü için sabırsızlanmaya başladı. Sayılı günlerin kaldığı DGS sınavı için adaylar sınava nerede katılacağını öğrenmek istiyor. DGS ne zaman, DGS sınav yerleri giriş belgesi ne zaman açıklanacak soruları yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

DGS NE ZAMAN?

DGS 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak.

DGS SINAV YERLERİ GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav yerleri giriş belgesi henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin ÖSYM'den duyuru yapıldığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Haberin Devamı

SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.