Gündem‘Devlet Bey el uzatmak iyidir’

‘Devlet Bey el uzatmak iyidir’

16.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın partisine yönelik söylemlerine yanıt vererek “Bu parti konuşmak için ya da kendi milliyetçiliğini ispat için Devlet Bey’den icazet almayacak. Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den de bir çağrı beklemeyecek” dedi. Özel özetle şunları söyledi:

‘Devlet Bey el uzatmak iyidir’

DÖRT MADDE TARTIŞMAYA KAPALI: Tayyip Bey emekliye, asgari ücretliye, çiftçiye, emekçiye, esnafa verdiği sözleri tutmazken HÜDA PAR’a verdiği sözleri tutuyor. Anayasa’nın ilk dört maddesi tartışmasını kendileri sürdüremiyor, ‘Sorunumuz yok’ ama o mayınlı araziye Numan Bey’i yolluyor. Kimsiniz siz? 4 HÜDA PAR’lıyla bir sensen 5 kişisiniz en az. Senin yanında MHP var mı? Gördüm ki Devlet Bey baktı ki o gittiğin yolda mayına bastın, seni bıraktı. CHP, anayasanın ilk dört maddesinin tartışmaya açık olmadığının ve değiştirilemez olduğu fikrinin taş gibi yanındadır, arkasındadır, bu memlekette bu ülkede bu konu tartışmaya kapalıdır.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE YANIT: Sayın Bahçeli ‘Normalleşme takıntısı’ olanlar diye lafa başlamış, sonra dönmüş dolaşmış ‘uzattığım el hesapsızdır, iyi niyetlidir’ demiş. Gördüler ki CHP’nin siyaseti karşılık buluyor, Devlet Bey normalleşmeye karar verdi. Devlet Bey doğrusunu yapıyorsun, el uzatmak iyidir. Konuşmak kavgadan, diyalog kuru inattan, barışmak küslükten iyidir. Milletin temsilcisine uzatılan el milletin kendine uzatılan eldir.

CHP İCAZET ALMAYACAK: Bu sürece dair efendim CHP ne söyleyecek?. Bu parti konuşmak için ya da kendi milliyetçiliğini ispat için Devlet Bey’den icazet almayacak. Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den de bir çağrı beklemeyecek.

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ CESARETLE YAPACAĞIZ: Bu parti gelecek hafta Genel Başkanı’yla, milletvekili grubuyla, yönetecileriyle Diyarbakır’da, Batman’da, Mardin’de, Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da olacak. Biz Türkiye’de yaşayan her ananın gözünün yaşının durması için üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız.

Haberin Devamı

CUMHURİYET RESEPSİYONU ÇAĞRISI: Buradan Sayın Erdoğan’a, sözüne çok kıymet verdiği Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Bu sene Cumhuriyet Resepsiyonu’nu Atatürk’ün vasiyetine, tüm yargı kararlarına rağmen, Atatürk Orman Çiftliği’nin bağrına bir hançer gibi saplanmış o sarayda değil de milletin evinde, Atatürk’ün evinde, gelin Çankaya Köşkü’nde yapın.

‘Yasayı iptal edin’

ANAYASA MAHKEMESİNE ÇAĞRI: Cuma akşamı Gebze’de, pazar günü Ümraniye’de yüreklerin kaldırmayacağı görüntüler yansıdı. Hayvanları Koruma Kanunu’nu getirdiler, kanunda bir değişiklik öngördüler. Derhal bu kanun değişmelidir. Bir çağrım da Anayasa Mahkemesi’nin sayın üyelerine. Yüce mahkeme zaman geçirmeden bu yasayı iptal etmelidir.