GündemDepremzedeler gülümsedi

Depremzedeler gülümsedi

06.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türk Kızılay ve Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede engelliler ve çocuklara ağız ve diş sağlığı hizmeti verdi.

Depremzedeler gülümsedi

UĞUR YILDIRIM Hatay - “Gülümse Projesi” kapsamında depremden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Samandağ’da 400 civarında engelli depremzede ve çocuk, gönüllü diş hekimleri tarafından muayene edildi, gerekli tedavi işlemleri yapıldı. Depremden sonra zor günler geçirdiklerini söyleyen Sevcan Ciddi, uygulamadan duyduğu memnuniyeti, “Engelli bir kızım var. Eşim şehir dışında çalışıyor. Kızımı hastaneye götürmekte çok zorlanıyordum. Bu olanağı sağlayanlardan Allah razı olsun” diyerek dile getirdi. 

Haberin Devamı

6 yaşındaki oğlunun tedavisi gerçekleşen Duygu Uzun, oğlunun çürük dişlerine dolgu yapıldığını belirtirken, oğlu Yusuf Kara için tedavi merkezine başvuran Gizem Kara da sunulan hizmet nedeniyle şükranlarını dile getirdi.

Proje yayılacak

‘Gülümse’ projesi hakkında bilgi veren Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, engelliler ve dezavantajlı çocukların diş sağlığı hizmetlerine erişimde zorluk yaşadıklarını anlattı. Hatay Engelsiz Kızılay Birimi Başkanı Yunus Emre Kanmaz da, “Engelli bireylerin yaşamları zaten oldukça zor. Hatay’da bu zorluk çok daha fazla. Bu çalışmayı Türkiye genelinde sürdürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar