GündemDeprem Dede yoğun bakımda

Deprem Dede yoğun bakımda

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Deprem Dede’ lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara solunum sıkıntısı rahatsızlığıyla gittiği hastanede,yoğun bakıma alındı

Deprem Dede yoğun bakımda

Türk Kızılayı Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, geçen cuma günü gittiği Göztepe Medical Park Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Medical Park Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Uğur Erol, Işıkara’nın ileri derecede solunum sıkıntısıyla hastanenin acil servisine başvurduğunu söyledi.
Işıkara’nın hastaneye geldiğinde şuurunun bulanık, etrafındakileri iyi tanımadığını belirten Erol, yoğun bakıma alınmasına rağmen,solunum sıkıntısının geçmediğini söyledi. Tetkikler sonucunda solunum yetmezliğinin akciğerlerde gelişmiş olan enfeksiyona yani zatürreye bağlı olduğunu saptadıklarını açıklayan Erol, şöyle devam etti:
”Antibiyotik ve diğer nefes açıcı ilaçlarını verdikten sonra akciğerleri gelişme gösterdi. Düzelmeye başladı. Şu anda uyanık. Etrafın farkında. Geldiği zamankinden çok çok daha iyi. Hatta kalem kâğıtla isteklerini bize belirtebiliyor. Ama akciğerleri henüz solunum cihazından çıkacak derecede değil. Bunun düzelmesini daha da gelişmesini bekliyoruz.”
Tedavi süresine ilişkin bir soru üzerine Prof. Dr. Erol, ”Böyle giderse 3-4 gün içerisinde ayrılabilir ama genede kesin bir şey söylenemez. Yoğun bakımda yatan solunum cihazına bağlanan her hastanın hayati riski vardır. Zatürre ağır bir hastalıktır” dedi.