GündemCumartesi Anneleri’nin yargılanmasına devam

Cumartesi Anneleri’nin yargılanmasına devam

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gözaltında kaybolan yakınları için Galatasaray Lisesi önünde her hafta oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin de arasında bulunduğu 46 kişinin yargılandığı dava sanık savunmaları devam etti.

Cumartesi Anneleri’nin yargılanmasına devam

 

ELİF ALTIN İstanbul - Sanık Besna Tosun,  “151 haftadır polis bariyerleriyle kapatılan Galatasaray Meydanı, 26 yıllık umudumun ve direncimin tanığıdır ve gözlerimin önünde gözaltına alınarak kaybedilen babam Fehmi Tosun ile kurduğum tek bağdır. Babamla buluştuğum tek mekandır. ‘Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçin’ demek, ‘Kaybedilen sevdiklerinizden vazgeçin’ demektir. Ben vazgeçmiyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Gözaltında kaybettikleri yakınları için 27 Mayıs 1995’ten beri Galatasaray Lisesi önünde her hafta oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin de arasında bulunduğu 46 kişi hakkında, 25 Ağustos 2018’deki eylemde “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık ifadeleriyle devam etti. Reddi hakim taleplerinin reddedildiği duruşma ertelendi.