GündemCinayeti poşet çözdü

Cinayeti poşet çözdü

06.03.2018 - 09:05 | Son Güncellenme:

İstanbul'da iki yıl önce öldürülen Ali Aydın'ın katili 'Maskeli Beşler' çetesinin mensubu çıktı, katili giyim firmasına ait poşet ele verdi

Cinayeti poşet çözdü

İstanbul’da 2 yıl önce aracıyla seyir halindeyken başından vurularak öldürülen 39 yaşındaki Ali Aydın’ın katili “Maskeli Beşler” olarak bilinen hırsızlık çetesinin mensubu çıktı. Cinayet sonrası kaçan katil zanlısının kaçış istikametini güvenlik kameraları ve İstanbul kart aracılığıyla tespit eden İstanbul Organize polisi, dedektif senaryolu filmleri aratmayacak seviyedeki takibiyle de elindeki ünlü bir mağazaya ait ürünün poşetinden katil zanlısına ulaştı.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU SAVAŞI

Bahçelievler, Şirinevler Mahallesi Fevzi Çakmak caddesi Nil sokak üzerinde 28 Ocak 2016 tarihinde 39 yaşındaki Ali Aydın, içerisinde eşi, ablası, 5 yaşındaki çocuğu ve kuzenin bulunduğu kendisine ait özel aracıyla seyir halindeyken, aracının önünü kesen saldırgan tarafından başından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Saldırının uyuşturucu çetelerinin savaşlarıyla ilgili olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine soruşturmayı devralan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay sonrası çevredeki güvenlik kameraları üzerinde yaptıkları ilk incelemelerde katil zanlısının eşkalini belirledi.

GİYİM FİRMASINA AİT POŞET

Kamera görüntülerinde yüzü tam olarak görülmeyen saldırganı tam olarak tespit edebilmek için çalışmalarını derinleştiren ekipler, cinayet şüphelisinin cinayet sonrası metrobüse binerek kaçtığını da belirledi. Kamera kayıtlarında, kart basım anı tespit edilen şüphelinin İstanbul kartının Sultanahmet ve Üsküdar tramvay duraklarında kullanıldığını belirleyen ekipler, Üsküdar’daki kamera kayıtları üzerinde yaptığı incelemede eşkal bilgilerinden kimliğine ulaşılamayan cinayet şüphelisinin elinde ünlü bir giyim firmasına ait poşet olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

AYNI MONTU ALAN 740 İSİMDEN KATİL ZANLISINA

Üsküdar’daki bir AVM’de mağazası olan firmaya giderek yardım isteyen ekipler, kamera kayıtları üzerinde yaptığı inceleme sonrası, şüphelinin elinde bulunan poşetin içerisindeki monttan alanların listesini mağaza yetkililerinden istedi. Aynı monttan satın alan 740 kişinin isimleri ve alışveriş tarihlerini tek tek inceleyen ekipler, aradıkları cinayet şüphelisinin Aykut K. olduğunu belirledi.

“MASKELİ BEŞLER ÇETESİ”

Tespit sonrası şüphelinin ilişkilerini inceleyen ekipler, Aykut K.’nın kendilerini “Maskeli Beşler” olarak tanıtan bir suç örgütü ile ilişkisini belirledi. Sarıgazi’de bir çok hırsızlık olayına karışan suç örgütünün üyeleri E.Ç. ve O.T.’nin cinayetten bir gün önce Şirinevler’de keşif yaptıklarını da tespit eden Organze Suçlarla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz hafta 14 adrese yaptığı baskınla aranan cinayet şüphelisi Aykut K. ile birlikte 8 çete üyesini yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

TETİKÇİ VE BİR KEŞİFÇİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 8 çete üyesinden 5’ini savcılık talimatıyla cinayetle ilişkileri bulunmadığı gerekçesiyle emniyet’ten serbest bırakan polisin, adliyeye gönderdiği cinayetin tetikçisi Aykut Kocalar ile 2 keşifçiden birisi olan E.Ç. tutuklandı. Diğer keşifçi O.T ise sağlık sorunu nedeniyle adli kontrolle salıverildi..