GündemÇiğ köfte yapılırken yaz aylarında bulgurun şişmemesi için içine ne konulur?

Çiğ köfte yapılırken yaz aylarında bulgurun şişmemesi için içine ne konulur?

10.01.2019 - 12:05 | Son Güncellenme:

Hadi İpucu sorusu belli oldu. Hadi yarışmasında günün ilk yarışması için ipucu sorusu Çiğ köfte yapılırken yaz aylarında bulgurun şişmemesi için içine ne konulur sorusu soruldu. Peki çiğ köftenin şişmemesi için içine ne konulur?

Çiğ köfte yapılırken yaz aylarında bulgurun şişmemesi için içine ne konulur

Hadi ipucu sorusu belli oldu. 12:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi yarışmasında ipucu sorusu olarak Çiğ köftenin yaz ayların şişmemesi için ne konulur sorusu soruldu.

Haberin Devamı

Sorunun yanıtı BUZ olacak

Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Evde basit malzemeler ile hazırlayabileceğiniz çiğ köfte için malzemeleri paylaşıyoruz.

Malzemeler;

-1,5 su bardağı esmer burgul -
-2 adet orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı isot
-1 tatlı kaşığı pul biber
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-Kimyon
-Tuz

Hazırlanışı;

-Burgulu üzeri bir parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatıp bir saat dinlendirin.
-Ardından rendelenmiş soğan sarımsak ve diğer tüm malzemeleri katıp iyice yoğurun.
-Şekil verirken elinize yapışmaması için zeytinyağı kullanabilirsiniz.
-Dilersenizde içine maydanoz koyabilirsiziniz.

Etli çiğ köte nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Malzemeler;

-1 paket çiğ köfte
-Yarım yemek kaşığı biber salça
-Yarım yemek kaşığı domates salça
-400 gram yağsız üç kez çekilmiş et
-3 domates kabuğu soyulmuş rendelenmiş
-1 adet rendelenmiş soğan
-5 dış rendelenmiş sarımsak
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
-1 çay kaşığı kimyon
-Yarım çay kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı isot

Hazırlanışı;

-Tüm malzemeler domates hariç karıştırılır.
-Domates ile ellerinizi ıslatarak karışımı iyice yoğurun. Bulgur diriliğini kaybedene
kadar iyice yoğurun.
-Yeşil soğan ve bir tutam maydonoz ince doğranır ve karışıma eklenir.
-Sıkılarak şekil verilir ve marul ya da lavaş ile servis edilir.

Afiyet olsun