GündemCHP’den İmamoğlu davası için çifte yol haritası

CHP’den İmamoğlu davası için çifte yol haritası

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ihtimaline karşı hukuki ve siyasi olmak üzere iki yol haritasını devreye sokacak.

CHP’den İmamoğlu davası için çifte yol haritası

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA - Siyasi yol haritasına ilişkin CHP lideri Özgür Özel ve İmamoğlu’nun pazar günü bir araya gelebilecekleri konuşuluyor. “Dosya onanırsa, temyiz ederiz Yargıtay’a gider” diyen CHP’li kurmaylar, hukuki sürece ilişkin şunları söyledi: “Yargıtay’da ceza kesinleşirse siyasi yasak ortaya konmuş oluyor. AYM’ye bireysel başvuru hakkı doğuyor hak ihlaline ilişkin. AYM ihlal kararı verirse dosyayı zaten yeniden yargılama talebiyle gönderir. Sonrasında ya da eş zamanlı olarak AİHM’e de başvuru olabilir.”

Haberin Devamı

Adaylık konuşulmadı

İstinaf’tan olumsuz karar çıkması durumunda siyasi yol haritasının da olacağını aktaran kurmaylar, “Yapılacak toplantılar ile siyasi açıdan atılacak adamlar belirlenir. Mesela diyelim ki karar olumsuz çıktı, 50 bin kişi yığılır Saraçhane’ye. CHP’nin İmamoğlu’na sahip çıkacağı, konunun artık İBB Başkanı’nın yargılandığı bir dava olmaktan çıktığı, konunun artık Türkiye’yi ilgilendiren bir dava olduğu vurgulanır” dedi. Kulislerde dillendirilen ‘aleyhe bir karar çıkması halinde İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı gösterilir’ senaryosu ve İstanbul’daki toplantıya gönderme yapılan bu yöndeki haberler için de kurmaylar, “Daha 4 sene var seçime. Toplantıda da ‘karar olumsuz çıkarsa Ekrem Bey’i aday yapalım’ gibi bir konu konuşulmadı” bilgisini verdi.