Gündem‘CHP’nin aday sorunu olmaz’

‘CHP’nin aday sorunu olmaz’

14.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak “CHP’nin adayı, aslan gibi bir CHP’li. Peki AK Parti’nin adayı kim? CHP birinci parti. Böyle partinin aday sorunu olmaz. Adayımız ‘Tayyip Erdoğan’ diyorlarsa son tarih Kasım 2025” dedi.

‘CHP’nin aday sorunu olmaz’

KENAN GÜRBÜZ / Muğla - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı’nın kapanış bölümüne katıldı. Özel burada yaptığı konuşmada özetle uyuyoruz ki zaten bir buçuk yılı geçti. Diyecekse “üç buçuk yıllık” demesi lazım. Ve o konuda hep şu beklentiyi görüyoruz: ‘CHP aday tartışmalarına girsin.’ Örneğin Sayın Erdoğan, seneye kasımda erken seçime ‘varım’ demiyorsa, ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir. YSK’nın kararına göre bile bu ikinci dönemi ve eğer bu dönemde 360 kişi oy vermeyecekse, seçim öne alınamayacak ve aday olamayacak demektir. O zaman madem ki erken seçimden kaçıyor, bir adaya ihtiyacı var demektir. CHP’nin pek çok adayı olabileceğini, ön plandaki başarılı büyükşehir belediye başkanları başta olmak üzere, birçok ifadeler kullanılıyor. Biz Ekrem Başkan’ımız ile Mansur Başkan’ımız ile övünç duyuyoruz. Ama ikisinin de ortak ifadesi şu: ‘Bu bir tuzak. Bizi erkenden bir aday tartışmasına çekmek, Türkiye’nin gündemini örtmek ve kendi içlerindeki çatlakları, çaresizlikleri gizlemek istiyorlar. Bizim bir aday sorunumuz yok.’

Haberin Devamı

CHP’NİN ADAY SORUNU OLMAZ: Peki, AK Parti’nin adayı kim? Erdoğan kaçıyorsa, gelecek sene ekimde, kasımda gelip de; belirleyeceğimiz ve seçimi kazanacak, arkasında hep beraber duracağımız adayımızın karşısına geçemiyorsa, ona bir aday lazım. Kimi yapacak? Damadı mı yapacak? Öyle bir beklenti var. Ali Yerlikaya olmaz mı? Süleyman Soylu ile Ali Yerlikaya arasındaki çelişkiler, birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmelerinden mi korkuyor? O zaman bir başka aday mı mümkün? Bir bunu duysun Türkiye’ye bakalım. Bugüne kadar bütün televizyonlar konuşuyor: ‘CHP’nin adayı kim?’ CHP’nin adayı, aslan gibi bir CHP’li. Peki AK Parti’nin adayı kim? Madem ki erken seçimden kaçıyorsunuz, AK Parti kimi çıkaracak bizim karşımıza? Bu 22 yıllık -o zaman için 24 yıllık- enkazın altına kimi sokup da Türkiye’ye yaşattıkları bu zorlukların bütün sorumluluğunu kime yükleyip de bizimle yarışacaklar? Biz esas onu merak ediyoruz. CHP birinci parti. Böyle partinin aday sorunu olmaz. Adayımız ‘Tayyip Erdoğan’ diyorlarsa son tarih kasım 2025. Erken seçimden kaçıyorlarsa o zaman bir isim söylesinler.

Haberin Devamı

CEZASIZLIK KÜLTÜRÜNÜ KİM ÇIKARDI?: Şimdi çıkmış diyorlar ki ‘Cezasızlık kültürünün egemen olmasına izin veremeyiz.’ Bu cezasızlık kültürünü kim çıkardı? Bu varsa, bu kültürün iki müsebbibi var. Bunlardan birisi savcı gibi talep eden Sayın Bahçeli. Her türden kriminal tipi görüyor, af talep ediyor. İkincisi de Bahçeli’nin talebini uygun görüp talimatı veren Erdoğan. Bugün cezasızlık kültürünün faili Bahçeli ile Erdoğan’dır. Tüm faillerin aramızda dolaşmasının sebebi Bahçeli ile Erdoğan’ın yarattıkları cezasızlık kültürüdür.