Gündem‘CHP iktidara gelince Türkiye AB’ye girecek’

‘CHP iktidara gelince Türkiye AB’ye girecek’

18.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer’i makamında ziyaret etti.

‘CHP iktidara gelince Türkiye AB’ye girecek’

Özel, belediye binası önünde kendisini bekleyenlere seslendi. Ülkede ekonomik kriz olduğunu, vatandaşın alım gücünün her geçen gün azaldığını dile getiren Özel, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi gelince, bir tane sıfır atacağız, ama maaşlardan değil, masraflardan atacağız. 10 yıl sonra şöyle hesap edin, maaş bugünkü maaş gibi olsun, masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil, 50 lira. Dana kıyma 55 lira. Kuzu pirzola 70 lira. 1 litre rakı 140 lira.” CHP’nin iktidara gelmesi ile 10 yılın sonunda Türkiye’nin hem AB’ye gireceğini, hem de paradaki bir sıfırın atılacağını söyleyen Özel, “Almanya’daki, Fransa’daki, Hollanda’daki emekli, senden 10 kat fazla alım gücünde. Ya etiketten bir sıfır at öyle bak, ya da maaşın 10 kat fazla olduğunu düşün. Böyle bir dönemin gelmesi hiç uzak değil.”

Haberin Devamı

CHP MYK’da gündem erken seçim

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanacak olan MYK’da, 1 Ekim’de yeni yasama yılının başlayacağı Meclis’te ve meydanlarda nasıl bir muhalefet yapılacağı masaya yatırılacak. Erken seçim çağrısı yapan CHP, önümüzdeki süreçte seçimi daha çok dillendirecek. MYK’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin görevlendirilen dört kişilik parti heyetinin hazırladığı raporun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Yavaş’tan iddialara yalanlama

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, CHP’den ayrılacağı yönündeki iddialar için yakın çevresine “Kesinlikle böyle birşey yok. Ben partimin, Genel Başkanımızın alacağı her karara saygılıyım. Bunu da her yerde deklere ediyorum. Ben deklere ediyorum da mesela Ekrem Bey’in ağzından hiç böyle bir şey duyuyor musunuz? Bana soranlar Ekrem Bey’e sormuyor” dediği öğrenildi. Yavaş’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin, “Bunlar seçim ortamında konuşulur. Ben şu anda belediye başkanıyım” dediği belirtildi. Partili kurmaylar, “Yavaş, cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. CHP’nin adayı olmak istiyor. Başka bir siyasi arayışı yok. Sadece CHP’nin değil, diğer partilerin de oyunu almak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.