GündemCezaevine girişimiz ve görüşmemiz engellendi

Cezaevine girişimiz ve görüşmemiz engellendi

13.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yönelik 2005’de Van’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve cezaevinde intihar eden üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı ile o dönem cezaevinde görüşmelerinin engellediğini söyledi.

Cezaevine girişimiz ve görüşmemiz engellendi


Arpalı’nın yaşadığı dram, eski rektör Yücel Aşkın’ın ve diğer sanıkların yargılandıkları davaların tümünden beraat etmelerinin ardından yeniden gündeme geldi. Milliyet’te yaşamının anlatıldığı yazıda, Arpalı’nın üniversite rektörleri ve YÖK’ün cezaevi ziyareti sırasında kendileriyle görüşmemelerine moralinin çok bozulduğu bilgisi de yer aldı.

Milliyet’e konuşan Teziç şunları söyledi:
“Davanın açıldığı dönemde, 70 küsür rektörle Van’a gittik. Van Cezaevi’ne, ben, 2 başkan yardımcısı, üniversitelerarası kurul başkanı ile alındık. Rektörlerimizin tamamının içeriye girme olanağı olmadı. Daha cezaevinin kapısında baştan aşağıya x-Ray cihazlarında iki kez arandık. Engellemeler üst kata çıktığımızda da devam etti. Rektör Aşkın’la görüşmemiz bile sıkıntılı oldu. Enver Arpalı’yı ise sadece bir camın arkasından görebildik. El sallamakla yetinebildik. Görüşmemiz engellendi. O ortam oluşturulmadı. Kendisini ayırdığımızdan değil cezaevi koşullarından dolayı görüşemedik.”

KEŞFETYENİ
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'

Cadde | 28.04.2025 - 07:01

62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi.

Yazarlar