24.04.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
Yapılışı:
Yumurtalarınızı geniş bir karıştırma kabına kırın. Her kek tarifinde olduğu gibi içerisine esmer şeker döküp mikser yardımıyla şekerler eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelen tereyağınızı ekleyip krema gibi bir doku elde edene kadar çırpmaya devam edin. Süt ve rendelenmiş yarım limon kabuğunu ilave edin ve bütün sıvı malzemeleri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırmaya devam edin. Cevizleri iri şekilde kırın ve birazcık unlayarak kek harcınızın içine katıp karıştırın.
İyice karıştırıp pürüzsüz hale getirdiğiniz kek harcınızı dikkatlice dökün ve önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra ters çevirerek düzgünce kabından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk şekilde üzerine arzuya göre tarçın ya da pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktalar: