27.08.2008 - 01:02 | Son Güncellenme:
Türker Karapınar
Ankara’da gerçekleştirilen “Sanal Deprem” operasyonunda gözaltına alınan 14 kişi mahkemece tutuklandı.
“Örgüt kurmak” suçundan tutuklanan Ercan F., ifadesinde, 4 yıldır yurtdışında yaşadığını, Rusya’da kereste ticareti yapan kayınpederinin şirketinde çalıştığını söyledi.
Dünyanın sayılı hacker’larından biri olduğu iddia edilen Ercan F., “Sahte e-mail göndererek kimsenin bilgilerini almadım. Kredi kartı kopyalayarak başkalarının hesabından para çekmedim. Virüs göndererek bilgisayarlarını ele geçirmedim” dedi.
‘Kerestelerin parası’Ercan F., üzerine yorgan gibi serip fotoğraf çektirdiği paralar için de “Rusya’daki kayınpederim kereste tüccarı. Onlar satılan kerestelerin parası” dediği öğrenildi.
Evinde yapılan aramalarda 119 bin euro ile bir miktar altın bulunan Ercan F.’nin ağabeyi Engin F. ise, “Kardeşim Rusya’da çalışıyor. Kazandığı paraları bana gönderiyordu. Ben de emanetçi olarak Türkiye’ye gönderdiği paraları yatırıma yöneltiyordum” ifadesini kullandı.
Şifreli konuşmalar
Bu arada şebeke üyelerinin aralarında şifreli konuştuğu, para yerine manita ifadesini kullandığı öğrenildi.
Travma kodunu kullanan Dr. Nekip A.’nın 22 Şubat 2007 tarihinde irc.realunix.net adlı forum sitesi üzerinde Segate kodunu kullanan Ercan F. ile yaptığı görüşmede şunları kaydetti:
“Irzını s ... doktor olduk. Verdikleri maaşı WU ile bir günde kazanırız. Şeytan diyor ki, bırak bu işi ver kendine WU.”
irc.madunix.net ve irc.realunix.net adlı sunucularda travma rumuzunu kullanan Dr. Nekip A.’nın irc.realunix.net adlı sunucuyu kurduğu belirlendi.
Dr. Nekip A.’nın 18 Haziran 2007 tarihinde Batu kod adlı kişiyle yaptığı görüşmede BOT (yazılım programı) aradığı da ortaya çıktı.
Batu nikini kullanan kişinin “İstanbul’u mu dolandıracaksın” sözü üzerine, “Artık yaş tahtaya basmıyoruz” dediği belirlendi.
Diyaloglar şöyle
Travma: Türklerin internet bağlantısı iyi değil. Bir si .... yaramaz.
Batu: Bir tane Japon Bot’u olsa a ... koruz ortalığın
22 Şubat 2007’de irc.realunix.net adlı forum sitesi üzerinde Travma nikini kullanan Dr. Nekip A.’nın Segate nikini kullanan Ercan F. ile yaptığı görüşme:
Travma: Dumplu pin var, dumplu pin yapsak paranın a... koyarız.
Segate: Dumplu pin Türkiye’de yemez.
Şebeke üyelerinin kendi hesaplarına transfer ettikleri paraları dikkat çekmemek için Fatih’teki bankalardan çektiği de telefon görüşmelerinde ortaya çıktı. 11 Ocak 2008’de Ercan F. ile Gökhan B.’nin yaptığı görüşme: Ercan: Bizim eleman sana manitaların bilgilerini gönderdi mi?
Gökhan: Hayır. 7 bin dolar, diğer için 4 bin 900 dolar artı 2 bin 200 YTL.
Ercan: Nasıl yani anlamadım.
Gökhan:4 bin 900 dolar artı 2 bin 200 YTL.
16 Ocak 2008 tarihinde Gökhan B. ile İlhan Ö.’nün yaptığı telefon görüşmesi şöyle:
Gökhan: Fatih’e gideceğiz.
İlhan: Fatih’e
Gökhan: Para çekmeye gideceğiz.
İlhan: Fatih’te niye çekiyoruz?
Gökhan: Oraya hiç gitmedik. Hacı hoca bölgesi ya.