22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA
Faciadan hemen sonra başlatılan adli soruşturmada tutuklanan Can Gürkan, madendeki tüm iş güvenliği ve kazalarda tek sorumlunun Genel Müdür Razaman Doğru olduğunu gösteren yönetim kurulu belgesini savcılığa sunarak tahliye olmuş, buna itiraz eden Doğru ise, belgede bulunan imzanın sahte olduğunu öne sürerek Gürkan’ı suçlamış, sonrasında da her ikisi de tutuklanmıştı.
Ramazan Doğru’nun şikayeti üzerine İstanbul 62’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren ‘özel evrakta sahtecilik’ davası sonuçlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’na bağlı İzmir Kriminal Polis Labaratuvarı’nda hazırlanan raporda, yönetim kurulu karar defterinin 13’üncü sayfasındaki imzanın, Ramazan Doğru’ya ait olmadığının tespit edildiği ifade edildi.
Böylelikle, faciadan sonra Can Gürkan ilk cezayı da sahtecilik suçundan almış oldu. Mahkeme, ‘Can Gürkan’ın özel evrakta sahtecilik suçunun sabit olduğu vicdani kanısına varıldığından, 1 yıl hapisle cezalandırılmasına’ diye karar verdi. Davada şirketin mali işlerinden sorumlu yöneticisi Mustafa Yiğit de, Can Gürkan’la aynı cezaya çarptırıldı.