Gündem‘Bugünden seçim gününü söyleyelim’

‘Bugünden seçim gününü söyleyelim’

15.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

‘Bugünden seçim gününü söyleyelim’

Özel, “Erdoğan’ın ne dediğini ben anlıyorum da Türkiye’de kimse anlamıyor. Çünkü Erdoğan’ın bir tane derdi var. Kutuplaşma, gerginlik ve siyasi düşüşüne engel olmak. Her hafta, haftanın gerginliğini icat ediyor. İlk önce ağzına Dilruba’yı doladı. Sonra katılıp, ‘Onur ve gurur duydum’ dediği teğmenlerin mezuniyet törenine 8 gün sonra haksızca saldırdı. Yetmedi şimdi de ‘Gezi’ diyor. Vatandaşımız bizden 31 Mart tarihi itibarıyla artık kutuplaşma değil; kucaklaşma istediğini ve kendisinin gerçek dertlerinin konuşulmasını ve kendisi yoksulken, açken, işsizken, geleceğinden kaygılıyken siyasi tartışmaları istemediğini gösterdi. Vatandaşın derdini konuşan Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yaptı” dedi.

Haberin Devamı

‘Hakem karar versin’

Bugünden seçim gününün söylenmesini isteyen Özel, “Gelecek sene kasım ayı son tarihtir. Tayyip Bey gelsin, vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçim gününü söyleyelim. Bir sene boyunca hepimiz bu milleti, bu cendereden, bu çıkıntıdan nasıl kurtaracağız, anlatalım. En büyük hakem kararı versin” açıklamasını yaptı.

‘Herkes kimin ne olduğunu biliyor’

Hulusi Akar’ın açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasına ilişkin konuşan Özel, “Şaşırmadım. Eskiden ‘Su uyur Hulusi Akar’ diyorlardı. Artık akamıyorsun. Girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde, yerini muhafaza edeceksin ve günü geldiğinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak, bunun vicdan muhasebesini yapmak zorunda kalacaksın. Kimse bulunduğu makama, mevkiye, partisine güvenip, kabadayılık taslamaya çalışmasın. Herkes kimin ne olduğunu biliyor” dedi.