GündemBombanın gizemi çözüldü! Firari PKK’lı eşini korkutmak için koydurtmuş

Bombanın gizemi çözüldü! Firari PKK’lı eşini korkutmak için koydurtmuş

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul, Sultangazi’de sokakta el yapımı patlayıcı (EYP) bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube ekipleri, 9 Eylül günü İstanbul, Arnavutköy’de bir eve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve 16 Eylül’de Sultangazi’de bulunan EYP ile ilgili çalışma başlattı.

Bombanın gizemi çözüldü Firari PKK’lı eşini korkutmak için koydurtmuş

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve yurt dışında bulunan Bilal İmar’ın eşiyle boşanma aşamasında olduğu, söz konusu eylemleri de eşine gözdağı vermek için yaptırdığı belirlendi.

Haberin Devamı

İmar’ın talimatıyla eylemleri gerçekleştiren S.K., A.O., Y.I., E.B. isimli 4 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi ve gözaltına alıdı. Zanlıların kullandığı silahların sakladığı Sultangazi’deki 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 1 adet AK-47 uzun namlulu silah, tabanca ve 93 fişek ele geçirildi. Silahları sakladığı değerlendirilen B.Ö.O. ile O.Ş. gözaltına alındı. Şüpheliden E.B. ve Y.I. adli kontrolle serbest kalırken, 4 kişi tutuklandı.