Gündem Beyoğlu'nda Zuhal'in ölümüne neden olan polisin cezası belli oldu

Beyoğlu'nda Zuhal'in ölümüne neden olan polisin cezası belli oldu

09.05.2024 - 16:23 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda kaçan şüphelilere silahla ateş ederken, yoldan geçen 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen sanık polis memurunun davasında karar çıktı.

Beyoğlunda Zuhalin ölümüne neden olan polisin cezası belli oldu

Beyoğlu’nda 11 Aralık 2022’de firari durumda olan ve motosikletle kaçmaya çalışan 2 şüphelinin arkasından polis memuru A.D.’nin silahla ateş etmesi ve oradan geçen 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’ın vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin dava karara bağlandı. İstanbul 45.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık A.D. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Haberin Devamı

"TEK AMACIM BİR İNSAN DAHA ZARAR GÖRMESİN DİYE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARADIĞIMIZ KİŞİLERİ YAKALAYABİLMEKTİ’’

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan sanık A.D., olayla ilgili çok üzgün olduğunu belirterek, ‘’Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Vicdani olarak da ben zor durumdayım. Tek amacım bir insan daha zarar görmesin diye çeşitli suçlardan aradığımız kişileri yakalayabilmekti. Hal böyleyken bir insanın zarar görmesini asla istemezdim. Asla öngöremediğim bir olay meydana geldi’’ şeklinde konuştu.

Müşteki avukatları ise dosya hakkında görevsizlik kararı verilmesini, aksi takdirde ise üst hadden uygulama yapılarak sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini söylediler.

Beyoğlunda Zuhalin ölümüne neden olan polisin cezası belli oldu

‘’ÖNGÖREMEDİM’’

Duruşmada son sözü sorulan sanık, ‘’Bu olayda birinin bu şekilde zarar göreceğini ön görememiştim’’ ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

5 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık A.D.’yi ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan takdiri indirim de uygulanarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şüpheli polis memuru A.D.’nin ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.