GündemBeyaz camdan edebiyata

Beyaz camdan edebiyata

26.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TV tarihinin en uzun soluklu dizilerinden ‘X-Files’, 2017’de iki adet roman olarak okuruyla buluşacak. Milliyet Sanat dergisinin bu ayki sayısında, bu fikirden yola çıkan bir haber var: ‘Hangi TV dizisi roman olmalı?’

Beyaz camdan edebiyata

Çok satan bir kitabın film ya da TV dizisine uyarlanmasına alışkınızdır. Peki ya tam tersi olursa? En sevdiğimiz diziler roman olarak devam etseler güzel olmaz mı?
İngiliz Guardian gazetesindeki bir habere göre, ‘X-Files’, son sezonunun da tamamlanmasının ardından hayatına artık bir kitap serisi olarak devam edecek. Biz de bu fikirden hareketle, hangi dizilerin kitap olabileceğini araştırdık.

Haberin Devamı

Viski ve aldatmaca
Yeni hayatına bir roman olarak devam etmeyi fazlasıyla hak eden bir dizi ‘Mad Men’. Amerikan televizyon dizisi, 2007 - 2015 tarihleri arasında 7 sezon yayınlanıp ekranlara veda etmişti. New York’taki kurgusal Sterling Cooper adlı reklam şirketinde yaşananları yansıtan dizi, 1960’lar Amerika’sında geçiyordu. Dizide üst düzey reklam şirketi yöneticisi, fena halde çekici Don Draper ve hayatındaki insanlar konu ediliyordu. Ayrıca 60’lar Amerika’sından günümüze dek meydana gelen sosyal değişiklikler de gözler önüne seriliyordu. Peki, ‘Mad Men’ hayatına bir roman olarak devam etseydi acaba hangi dönemi anlatırdı? Don Draper’ın ve diğerlerinin hikâyesinin nasıl devam ettiğini ve belki de sonlandığını dinlemek istemez miydiniz?

Haberin Devamı

Türkiye’den hangi dizi?

Türkiye’den bir dizi hayatına roman olarak devam etse o hangisi olurdu? Bir dönem herkesi ekran başına bağlayan ‘Ezel’ öne çıkar gibi görünüyor. Bir zamanların çocukluk arkadaşlarının hikâyesiydi bu. Dostlarının Ezel’e kurdukları kumpas sonrasında iyilik timsali Ezel’in önce hapishaneye düşmesini, ardından da çıkışta bir intikam makinesine dönüşmesini geri dönüşlerle anlatıyordu. Dizinin bu kadar sevilmesinin nedeni, zekice kurulmuş ve zengin bir altyapıyla, edebiyatla güçlendirilmiş diyaloglarıydı.

Beyaz camdan edebiyata

Konunun tamamı bu ayki Milliyet Sanat’ta.