GündemBerdele inat düğün

Berdele inat düğün

03.10.2008 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

Berdele inat düğün

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde ailesinin 10 yaşında berdel için söz kestiği 18 yaşındaki Sevgi Karakan (Akyüz), Mersin’in Silifke İlçesi’nde geçen yıl tanışıp, 4 ay önce kaçarak evlendiği 22 yaşındaki Uğur Karakan ile erteledikleri düğünü de yaptı. Berdel nedeniyle ölüm tehdidi alan Karakan çifti, korku dolu günleri geride bırakarak mutluluğa yelken açtıklarını söyledi.
Aileler arasında başlık parası ödenmeden karşılıklı kız alıp verme olarak bilinen ‘Berdel’e karşı çıkan Sevgi Karakan, Mersin’de bir kurumda şoförlük yapan babası 44 yaşındaki Abdulfert Akyüz’ün biri nikahsız 2 eşi olmasına karşılık, 8 yıl önce Yüksekova’da, o sırada 21 yaşında olan Nahide Şeker’i ailesinden isteyip, onun ağabeyine kendisini gelin verdiğini; ancak o dönemde yaşı küçük olduğu için aileler arasında sadece söz kesildiğini söyledi. 2 ay sonra babaevine dönen Nahide Şeker’le evlilik isteği süren baba Akyüz’ün ona karşılık kendisini göndermek istemesi üzerine geçen haziran ayında, bir yıldır tanışıp, arkadaş olduğu balıkçı Uğur Karakan’a kaçan Sevgi Karakan, bu kez eşiyle birlikte ölüm tehdidi almaya başladı. Çiftin nikahları kıyılırken, Uğur Karakan’ın babası 42 yaşındaki Hasan Karakan, kendisini de arayıp 25 bin YTL ile tabanca isteyen, aksi takdirde öldürmekle tehdit ettiğini iddia ettiği dünürü Abdulfert Akyüz hakkında savcılığa başvurdu.
Karakan ailesi, tehdide rağmen Akyüz ailesi ile barışmaya, daha sonra da düğün yapmaya karar verdi. Ancak, barışma sağlanamayınca, ertelenen düğün yapıldı. Say Mahallesi Menderes Caddesi’nde orkestra kiralanarak, açık alanda yapılan düğüne MHP’li Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Gecede Karakan çifti muttuluk içinde dans etti. Gecede, tehdit telefonları nedeniyle yaşadığı korkudan çok, ailesinin yanında olmamasının hüznünü yaşadığını söyleyen Sevgi Karakan, “Bu mutlu günümde ailemin yanımda olmasını çok isterdim ama yoklar. Büyük üzüntü içerisindeyim. Eşimin ailesi ve yakınları düğünümüze gelerek bana bu yokluğu aratmadılar. Umarım ailem bundan sonra yanımda olur ve destek verirler. Ailemi her şeye rağmen çok seviyorum” dedi.
Uğur Karakan da, eşinin ailesinin yanlarında olmalarını arzu ettiğini, ancak, onların gelmemelerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
Dünürlerinin düğüne gelmemesine üzüldüğünü anlatan Hasan Karakan da, “Gelinim bundan sonra artık benim kızım. O artık bizim baş tacımızdır. Gönül isterdi ki, annesi ve babası da burada olsun. Maalesef olmadı. Biz yine de düğünümüzü yaptık. Bir gün bu kırgınlığın biteceğine inanıyorum” diye konuştu.