GündemBerdel cinayeti davasını Yargıtay bozdu

Berdel cinayeti davasını Yargıtay bozdu

07.09.2008 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

Berdel cinayeti davasını Yargıtay bozdu

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, berdel evliliği sonrası iki aile arasında başlayan, biri polis memuru 3 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili yargılanan Kemal Alp hakkında verilen ceza, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, Alp'e polis memurlarından Erdal Özcan'ı yaralama suçundan verilen 12 yıl hapis cezasının az, İsmail Çetintaş'ı yaralamaktan verilen 18 yıl cezanın ise çok olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Davaya konu ilk olay, 11 Nisan 2005'te meydana geldi. Bir kimya fabrikasında çalışan 28 yaşındaki Kenan Alp berdel yaparak evlendiği eşi 22 yaşındaki Tijen Alp'i kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdü. Polise teslim olan Kenan Alp, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olayın ardından kayınpederi Muammer Özbek (54), kayınvalidesi Hanife Özbek (52), kızkardeşiyle evli olan Yusuf Özbek (24), kızkardeşi Mehtap Özbek (27) ve baldızı Tülay Özcan (28) ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan kadın programına katılınca, iki aile arasındaki gerginlik artştı.

BABA KURŞUN YAĞDIRDI

Programın ardından ilçeye dönen Muammer Özbek, eşi Hanife Özbek, oğlu Yusuf Özbek, gelini Mehtap özbek, kızı Tülay Özcan ve damadı Erdal Özcan (32), cinayetle ilgili ifade vermek üzere Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. İfadelerinin ardından dışarı çıkan ailenin bindiği aracın önüne geçen baba Kemal Alp, ruhsatsız tabancasıyla kurşun yağdırdı. Olayda araçta bulunanlardan damadı Yusuf Özbek öldü. Muammer Özbek ve damadı Erdal Özcan yaralandı. Kaçmaya çalışan Kemal Alp, silah seslerini duyarak dışarı çıkıp peşinden koşan polislere de ateş açtı. Polis memurları İsmail Çetintaş (40) ve Mustafa Yavuz (34) da vurularak yaralandı. Yaralılardan 13 yılık polis memuru Mustafa Yavuz kurtarılamadı. Gözaltına alınan Kemal Alp, sevk edildiği Kemalpaşa Adliyesi'nde tutuklandı. Kemal Alp ilk ifadesinde, “Bana ‘şerefsiz’ dediler. Ben şerefsiz değilim. Onlara da bunu gösterdim. Öldüremediklerime yanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘ELİNİ BELİNE ATINCA ATEŞ ETTİM’

İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıl önce yapılan son duruşmada ifade veren üç çocuk babası Kemal Alp, olay günü, emniyet müdürlüğü önünden tesadüfen geçtiğini ve otomobilin aniden önünde durduğunu, kendisini öldürecekleri korkusuyla ateş ettiğini öne sürdü. Mekal Alp şöyle dedi:

“Geceyarısı oğlum kapımı çaldı. İşe gitmek için evden ayrıldığını, elbiseleri unuttuğu için tekrar eve geri döndüğünde kapıyı uzun süre çalmasına rağmen açılmadığını anlattı. Daha sonra kapının açıldığını ve içeriden bir erkeğin hızla koşarak kaçtığını görmüş. Ardından eşini bıçaklayarak öldürmüş. Bunun üzerine kendisini alıp emniyet müdürlüğüne teslim ettim. Olayı soruşturan savcıya burayı terk edeceğimi söyledim. O da bana ‘Gidersen iyi olur’ dedi. Eve gidip hazırlık yaparken televizyonda dünürüm, eşi, damadım ve kızımı gördüm. Dünürüm beni, cinayeti işletmekle suçladı. Burada küfürleştik. Telefonu kapattım. Olay günü, emniyet müdürlüğüne yakın yerde birden önümde bir araç durdu. İçerisinde üçü bayan altı kişi vardı. Biri elini beline atıp, dışarı çıkmaya hazırlandı. Ben de öldürecekleri korkusuyla silahımı çıkartıp ateş etmeye başladım. Amacım kimseyi öldürmek değildi. Ben iki ateş arasında kaldım. Dünürüme ateş ettiğim için pişman değilim. Ama diğerlerini öldürdüğüm için çok pişmanım, üzgünüm.”

Haberin Devamı

‘NAMUSUMU TEMİZLEMEK İÇİN’

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Kenan Alp ise, “Olay günü eve geldiğimde bir erkeği kaçarken gördüm. Eşim kaçamak cevaplar verdi. Ben de namusumu temizlemek için öldürdüm” dedi. Mahkeme heyeti sanıklardan baba Kemal Alp'i bir kişiyi öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, bir kişiyi öldürmek iki kişiyi de yaralamaktan toplam 66 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 450 YTL para cezası, oğlu Kenan Alp'i ise, eşini öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıp duruşmayı bitirdi. Sanık ve ölenlerin avukatları kararı temyiz etti.

Haberin Devamı

YARGITAY ESASTAN BOZDU

İki tarafın avukatlarının temyiz ettiği dosyayı inceleyen Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, eşi Tijen Alp'i öldüren Kenan Alp'e verilen müebbet hapis cezasını onadı. Baba Kemal Alp'in, polis memuru Mustafa Yavuz'u öldürmek ve ruhsatsız tabanca taşımak suçlarından aldığı cezayı da yerinde buldu. Daire, baba Kemal Alp'e polis memuru Erdal Özcan'ı öldürmeye teşebbüs suçundan verilen 12 yıl hapis cezasının az, İsmail Çetintaş'ı öldürmeye çalışma suçundan verilen 18 yıl hapis cezasının ise çok olduğunu belirtip, kararı bozdu. Sanıklar önümüzdeki günlerde tekrar hakim önüne çıkacak.

Haberin Devamı

BERDELLE EVLENMİŞLERDİ

Fabrikada çalışan Kenan Alp, aynı işyerindeki Tijen Özbek'e aşık olurken, Tijen'in ağabeyi Yusuf Özbek de Kenan'ın kız kardeşi Mehtap'a aşık oldu. Kısa sürede gelişen ilişkiler sonrasında aileler berdel yaparak, gençleri 1999 yılının Ağustos ayında aynı gün evlendirdi. Ancak altı ay sonra işsiz kalan Kenan Alp, kayınpederinin kendisine maddi katkıda bulunmamasını gerekçe gösterip, her ikisi de hamile olan eşini ve kızkardeşini alarak ilçeden ayrıldtı. Altı yıl boyunca Bursa, Antalya ve İzmir'de kaçak hayatı yaşattığı eşi ve kız kardeşini, daha sonra tekrar Kemalpaşa'ya getirdti. Kızkardeşini kocasına teslim etmiş, kendisi de iş bulup çalışmaya başladı. İki aile arasındaki gerginlik, Kenan Alp'in kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Tijen Alp'i bıçaklayarak öldürmesiyle başladı.