GündemBelediyeler çevrimiçi ‘borç zirve’si yapacak

Belediyeler çevrimiçi ‘borç zirve’si yapacak

01.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Belediyelerin SGK’ya prim borçlarının tahsilatıyla ilgili harekete geçilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik haciz uygulamasının ardından CHP bu konuda bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor.

Belediyeler çevrimiçi ‘borç zirve’si yapacak

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Edinilen bilgiye göre belediye birliklerinin CHP’li başkanları önümüzdeki hafta çevrimici bir “borç zirvesi” gerçekleştirecek. CHP, borçların yapılandırılması ile ilgili bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek dün düzenlediği basın toplantısında en borçlu belediyelerin devraldıkları olduğunu vurgulayarak özetle şunları söyledi: “İktidarın SGK’ye belli bir miktarın üzerinde vergi borcu ve SGK borcu olan firmaları açıklamasını istiyoruz. Bu liste açıklandığında hangi kamu kuruluşlarının, hangi yandaş şirketlerin, kimlerin SGK’ye ne kadar borcu olacağı açıkça ortaya çıkacak.  En borçlu 5 CHP’li belediyeyi açıkladınız. En borçlu 5 AK Parti’li, MHP’li ya da diğer partiler tarafından yönetilen belediyelerin borçlarını açıklamayı neden düşünmüyorsunuz? Devletten en çok ihale alan şirketlerin borçlarını neden açıklamıyorsunuz?.”

Öte yandan CHP’nin gölge Çevre Bakanı olan Zeybek’in ilerleyen günlerde Bakan Murat Kurum’dan randevu talep edecegi belirtiliyor.