Gündem Bayat ekmeği getir tazesini götür

Bayat ekmeği getir tazesini götür

17.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrafa karşı İstanbullu vatandaşlar bayat ekmeklerini fırınlara götürüp yerine tazesini alabilecek. Ekmeğin dilimlenmiş olması engel değil. Değişim için tek şart 250 gram ağırlığında olması

Bayat ekmeği getir  tazesini götür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın başlattığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca düzenlenen Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına bir katkı da Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası’ndan geldi. İstanbullular bayat ekmeklerini çöpe atmak yerine fırınlardan tazesiyle değiştirebilecek. Sendika Genel Sekreteri Cihan Kolivar, ruhsatlı 2 bin 200 fırın bulunduğunu ve kampanyanın 20 Şubat’ta başlayacağını söyledi. Kolivar, vatandaşların yarım veya dilimlenmiş ekmek getirmeleri halinde bile tazesini alabileceklerini, ekmek 250 gram olduğu için dilimler veya yarımlar 250 gramı bulduğunda vatandaşa bir taze ekmek verileceğini ifade etti.

Una dönüşecek
Kolivar, ”Mesela en küçük ilçelerden biri Bayrampaşa’da 52 fırın var. Her mahalleye 5-6 fırın düşüyor. Birisi almazsa diğerine gitsin vatandaş. Böyle olunca o fırıncı da mutlaka müşteri kaybetmemek için bu kampanyamıza destek verecektir” diye konuştu. Geri alınan ekmeklerin galeta unu yapılarak değerlendirildiğini belirten Kolivar, ev kadınlarının bilinçlenmesi yolunda bir farkındalık oluşturacaklarını, artık ilköğretim çocuklarına ekmek israfının zararlarının anlatılması gerektiğini söyledi.