Gündem Bakan Bayraktar, Başbağlar anmasına katıldı

Bakan Bayraktar, Başbağlar anmasına katıldı

05.07.2024 - 17:01 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, PKK'lı teröristlerin 33 kişiyi katlettiği Başbağlar Katliamı'nın 31'inci yıldönümü anma programında konuştu.

Anma treninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Yaşanan bu elim olayın ardından Başbağlar, yaşadığı büyük acıya, birliğimize ve kardeşliğimize sıkılan kurşunlara rağmen korkmadı, metanetini korudu, teröre boyun eğmedi.

Haberin Devamı

Topraklarını terk etmeyi bir kez bile düşünmedi. Provokasyonlara kapılmadan devletine güvenmeye devam etti. Allaha hamdolsun. O gün biz bu oyunlara gelmedik. Bu sayede eli kanlı katiller kirli amaçlarına ulaşamadılar. Her daim dikkatli ve uyanık olmalıyız. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen güçler durmuyor, durmayacaklar da. Bu yüzden ülke olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemiz, birbirimize daha da yakınlaşmamız gerekiyor. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermememiz gerekiyor. Ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olanlar şunu iyi bilmelidir ki bu köklü devlet ve aziz milletimiz var oldukça bu emellerine ulaşamayacaklardır" dedi.

Bakan Bayraktar, Başbağlar anmasına katıldı

'ACILAR DÜN GİBİ YÜREĞİMİZDEDİR'

Haberin Devamı

Başbağlar'da yaşanan olayın hayatını kaybedenleri unutmayacaklarını belirten Bakan Bayraktar şöyle konuştu:

"Bundan 31 yıl önce yaşadığımız elim olayın acıları elbette taze, dün gibi yüreğimizdedir. Bir ömür boyu da bizimle birlikte olacak. Acılarımızı hep bir yanımızda hissederken tüm terör örgütleriyle amansız mücadelemiz de sürüyor. Teröristlerden döktükleri kanın hesabını katbekat soruyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar peşlerini bırakmıyor, yakalıyor, gereğini yapıyoruz. Hamdolsun şimdi ülkemizin hiçbir yerinde teröristler nefes alamıyor. Ülkemizi terör belasından tamamen kurtarmak için güvenlik güçlerimiz gecesini gündüzüne katarak mücadelesini sürdürüyor. Bu belayı yok edene kadar da sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemiz hiç durmadan devam edecek. Tabi terör, sadece canlarımızı alıp kaos çıkarmak istemiyor esas itibariyle ülkemizin kalkınmasını, ileri gitmesini, milletimizin refahının artmasını da engellemeye çalışıyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımınız liderliğinde, onun ortaya koyduğu sağlam irade ve kararlılıkla ve elbette güvenlik güçlerimizin kahraman askerimizin, polisimizin, korucularımızın cesareti ve mücadelesi ile bölgeyi terörden temizledik ve bu güzel coğrafyaya huzur getirdik."

Yazarlar