GündemAli Babacan teröristbaşına 'Sayın Gülen' dedi, sözleri tepki çekti

Ali Babacan teröristbaşına 'Sayın Gülen' dedi, sözleri tepki çekti

06.05.2023 - 12:30 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katıldığı televizyon programında FETÖ lideri için 'Sayın Gülen' diye hitap etmesi tepki çekti.

DEVA Parti Genel Başkanı katıldığı canlı yayında teröristbaşına 'Sayın Gülen' dedi. Bu sözler sosyal medyada tepki çekti.

Haberin Devamı

Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Davutoğlu-Babacan'ı kenara çeksin kayıtsız destek oluyorum' sözlerini de eleştirdi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle; İnce'nin aklına acaba FETÖ meselesi bugün mü geliyor? Ve üstelik elindeki iddiaları da ben merak ediyorum. Sosyal medyada kendisiyle ilgili dolaşan bir sürü videolar var. Yani sayın Gülen ile ilgili güzellemeler yaptığı bir sürü videolar var. 17-25 Aralık'tan sonra da neler söylediğiyle ilgili videolar var. Şimdi 'FETÖ' diye iddiada bulunuyor. İddiasını ispat edemeyene biliyorsunuz müfteri deniyor.Koysun ortaya birşey. Bunun bir tanımı var, bir hukuki süreci var. Babacan ya da Davutoğlu ne yapmış ki utanmadan böyle bir iddiada bulunuyor.

Haberin Devamı

Mesela ben soruyorum; sayın İnce bu memlekete bugüne kadar hangi faydalı bir projeyi geliştirmiş? Bu memlekete faydalı hangi icraatı yapmış?

"BU BİR DİL SÜRÇMESİ DEĞİL, FİKRİNİ İFADE ETMEKTİR"

CNN Türk yayınında Tunç Arlansalp'in konuğu olan DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi Babacan'ın sözlerini değerlendirdi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi: Bizim halk deyimlerinin arasında çok güzel sözler vardır. Bunlardan bir tanesiyle açıklayacağım. Tam da yerine oturuyor. 'Dervişin fikri neyse zikri de odur.' Babacan'ın bu ifadesi onun bilinçaltında yerleşmiş olan ve olaki bir yanlışlıkla iktidarın ucundan yakalarlarsa ne yapacaklarının bugünden ifadesidir.

Şu anda Türkiye'de iki tane teröristbaşı var. Birisi İmralı'dadır, birisi Pensilvanya'dadır. Bu iki teröristbaşının Türkiye'ye gelip tekrar egemen olması, karıştırması için elden gelen her şeyi muhalefet maalesef yapıyor. Ancak Türk halkı olarak, Türk vatanseverleri olarak, Türk milliyetçileri olarak ve yıllardır mensubu olmaktan gurur duyduğum gerçekten vatansever solcular olarak, ulusalcılar olarak, Atatürkçüler olarak buna fırsat vermeyeceğiz, verilmeyecektir. Ne devletimiz verecek ne milletimiz verecektir.

Babacan'ın bu açıklamaları göreceksiniz laf olmaktan öteye geçmeyecek. Bu bir dil sürçmesi değildir. Fikrini ifade etmektedir. O nedenle Babacan ve onun partisinden olan adaylara oy verecek olan özellikle CHP'li Atatürkçü kardeşlerime sesleniyorum. Bunlara parlamentoda hayat hakkı vermeyiniz. Eğer bunlara bunlara parlamentoda hayat hakkı verirseniz o gazi Meclis'teki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' lafını siler bunlar. Oraya 'Egemenlik kayıtsız şartsız terör örgütünün başınındır' yazmaya kalkarlar. Lütfen artık bizim bu teröristlerle uğraşacak vaktimiz olmasın. Ekonomik kalkınmaya, sosyal refaha parlamentoda zaman ayıralım.

Haberin Devamı

O yüzden vatanını seven, milletini seven milletvekilleri gönderelim ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olağanüstü bir oyla seçelim. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçildikten sonra BM'ye gittiğinde AB ülkeleriyle konuşurken Rusya'nın Devlet Başkanı ile konuşurken Amerika'nın Devlet Başkanı ile konuşurken arkasında güçlü bir halk desteğini güçlü bir millet desteğini görmesi gerekir. İşte o zaman BM'de 'Dünya 5'ten daha büyüktür' diye güçlü bir sesle orada Türk'ün Türkiye'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin sesini duyurur. BM'de bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün sesi olur.