Gündem3 ağır yaralıya rağmen serbest bırakıldı!

3 ağır yaralıya rağmen serbest bırakıldı!

14.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Maltepe’de alkol tesiri altındayken aşırı hız yapan sürücü Onur Uğurman Torgay, 3 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu. Torgay’ın adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına, yaralıların avukatı itiraz etti.

3 ağır yaralıya rağmen serbest bırakıldı

İstanbul’da yaşayan ve bir ilaç şirketinde yönetici olarak çalışan 40 yaşında Nihan Coşkun ve 2 arkadaşına 22 Eylül’de Maltepe’de bir araç çarptı.

Haberin Devamı

Üç kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı kazanın ardından olay yerinde tutulan polis tutanağına, sürücünün aşırı hız yaptığı ve alkollü olduğu yansıdı. Buna rağmen sürücü Onur Uğurman Torgay’ın çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılması üzerine, yaralılardan Coşkun’un avukatı Hürrem Sönmez, karara itiraz etti.

'KOPMAK ÜZEREYDİ'

Müvekkilinin hala yoğun bakımda tedavi gördüğünü kaydeden Sönmez, “Sürücünün 189 promil alkollü ve aşırı hız yaptığı polis tutnaklarında mevcut. Kaza raporunda da çarpan kişinin tam kusurlu olduğu belirtilmiş. Benim müvekkilim hastaneye kaldırıldığında şuuru kapalı, sağ bacağı da neredeyse kopmuş durumdaydı. 22 Eylül’den itibaren yoğun bakımda, bacağını kaybetmesi söz konusu. Bu şüphelinin eylemi, taksirle değil, olası kast ile birden fazla kişinin yaralanması eylemidir. Bu şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Biz de Sulh Ceza’nın kararına itiraz edip, savcılık dosyasında tutuklamaya sevk talep ettik” dedi.