Gündem2026'ya kilitlendik: Anavatan’ın keskin kılıcı

2026'ya kilitlendik: Anavatan’ın keskin kılıcı

20.08.2024 - 06:57 | Son Güncellenme:

ROKETSAN tarafından geliştirilen karadan karaya seyir füzesi silah sitemi Kara Atmaca, atışlı test çalışmalarında hedefini tam isabet vurarak, en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi...

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün, ROKETSAN tarafından geliştirilen Kara ATMACA Seyir Füzesi’nin atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirmesini, “Anavatan’ın keskin kılıcı KARA ATMACA’nın uzun menzil ve uzun süre uçuşu ülkemize hayırlı olsun” mesajıyla duyurdu.

Haberin Devamı

SANTİMETRELİK HASSASİYET

Görgün açıklamasında şunları kaydetti: “Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mızın harekât ihtiyacını karşılamak amacıyla uzun menzile sahip, taktik tekerlekli kara aracından fırlatılabilen bir seyir füzesi olarak, 2021 yılında başlattığımız Kara ATMACA’nın başlıca hedefleri arasında; stratejik kara hedefleri, hava savunma sistemi bataryaları, sabit/yeri değiştirilebilir karadan karaya füze sistemleri bulunuyor. Yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki bir harp başlığına ve görüntüleyici kızılötesi (IIR) arayıcı başlığa sahip KARA ATMACA Seyir Füzesi, agresif manevralar gerçekleştirerek santimetre hassasiyetle belirlenen hedefleri imha edebilecek şekilde geliştiriliyor. Eminim ki; Kara ATMACA, fark yaratan teknik ve taktik özellikleri ile dünyadaki benzerlerinden bir adım önde yer alacak. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen atışı test faaliyetinde Kara ATMACA, KTJ3700 motoru ile uçarak, hedefini tam isabetle vurdu ve bugüne kadarki en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi. Proje kapsamında emek veren ROKETSAN ve KALE ARGE çalışanlarını tebrik ediyorum. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

KUVVET ÇARPANI

Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Anavatan’ın keskin kılıcı KARA ATMACA’nın uzun menzil ve uzun süre uçuşu ülkemize hayırlı olsun. Yüksek hassasiyet gerektiren stratejik kara hedeflerine karşı kullanılması planlanan, karıştırmaya karşı dayanıklı, uzun menzilli seyir füzesi KARA ATMACA, ordumuzun gücüne güç katacak. Bu kuvvet çarpanı kabiliyeti ordumuza kazandırmak için gece gündüz çalışan tüm ekiplerimizi tebrik ediyoruz” ifadesini kullandı.

2026’DA HİZMETE ALINACAK

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın uzun menzilden hassas vuruş yeteneği kazanma ihtiyacına yönelik olarak geliştirilme faaliyeti süren Kara ATMACA Seyir Füzesi’ne ilişkin sözleşme, 18 Ağustos 2021 tarihinde imzalandı. Seyir füzesinin 2026 yılında hizmete alınması bekleniyor.