Gündem 18 ilde FETÖ operasyonu: 12 asker gözaltında

18 ilde FETÖ operasyonu: 12 asker gözaltında

04.08.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Van merkezli 18 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 12 muvazzaf asker gözaltına alındı.

18 ilde FETÖ operasyonu: 12 asker gözaltında

Van’da terör örgütü FETÖ/PDY’nin Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlenen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf ve ihraç 16 subay ve astsubaydan 12’si yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Van Cumhuriyet Savcılığı'nca terör örgütü FETÖ/PDY’nin eylem ve faaliyetlerine yönelik olarak yürütülen soruşturmada, kullandıkları ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerinin deşifre edilmesi sonrasında örgüt üyesi oldukları ve örgütün askeri mahrem yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen 16 muvazzaf ve ihraç subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık kararıyla harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri şüphelilerin yakalanmalarını sağlamak için 03.08.2018 günü Van merkezli 18 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

16 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, araların da bir muvazzaf teğmen ile bir muvazzaf astsubay ile 10 ihraç astsubayın bulunduğu 12 şüpheli şahıs yakalayıp gözaltına alan ekiplerin, 4 şüpheli şahsın yakalamasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı