Gündem17 maddenin 16’sı için iptal istemi

17 maddenin 16’sı için iptal istemi

16.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren 7527 sayılı “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.

17 maddenin 16’sı için iptal istemi

Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM önünde yaptığı açıklamada başvuru için 60 günlük bir süreleri olmasına karşın kamuoyunun duyarlılığını dikkate alarak süreci hızlandırdıklarını söyledi. Günaydın, “Bu çerçevede meslek kuruluşlarından, barolardan, derneklerden, vakıflardan, hayvan haklarıyla ilgili gönüllülerden yüzlerce görüş aldık. Arkadaşlarımız, hukukçularımız, milletvekillerimiz hafta sonları dahil çalıştılar ve 182 sayfalık dilekçemizi AYM’ye yasanın yürürlüğe girmesinden 13. gün sonra teslim etmiş durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Günaydın, 17 maddelik yasanın yürütme haricindeki 16 maddesinin iptali için başvurduklarını, maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukukuna etkisine tümüyle aykırı olarak düzenlendiğini vurguladı.