Gündem17 Eylül’deki duruşmayı bekliyorduk

17 Eylül’deki duruşmayı bekliyorduk

22.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Terim, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 sayfa  müşteki sıfatıyla ifade vermiş, herhangi bir fondan haberi olmadığını, bankanın ve Seçil Erzan’ın ismini ve itibarını kullandığını ileri sürmüştü.

17 Eylül’deki duruşmayı bekliyorduk

Çiğdem Yılmaz - Normalin üstünde yüksek gelir vaadiyle aralarında, ünlü futbolcuların da bulunduğu 29 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla 295 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan’ın davasında Fatih Terim, geçtiğimiz gün müşteki sıfatıyla Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Terim’in normal şartlarda 17 Eylül’de ifadesi vermesi beklenirken, 20 Ağustos’ta ifade vermesine Seçil Erzan’ın avukatı Bülent Aybirdi itiraz etti. Aybridi, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu itiraz dilekçesinde, ifadenin usulüne aykırı olarak alındığını savundu.

Haberin Devamı

‘Duruşmaya katılıp yüzleşecekti’

Terim’in tek başına ifade vermesine tepki gösteren Seçil Erzan’ın avukatı Bülent Aybirdi, Terim’in ifadesinde geçen 3 milyon doların daha önceki ifadelerinde de yer almadığını öne sürdü. Fatih Terim’in daha önce 249 bin dolar ve 47 bin TL’den bahsetiğini anlatan Aybirdi şunları söyledi: Tüm bunları ve Terim’in Seçil Hanım’a dair iddialarını kendisine soracaktık, Seçil Hanım da SEGBİS ile duruşmaya katılacaktı. Yüzleşeceklerdi. Duruşmaya hazırlanıyordu. Ancak ne hikmetse duruşma 20 Ağustos’ta yapıldı.”

Planlanandan daha önce ifade verdi

Seçil Erzan’ın yargılandığı davada Fatih Terim’in 17 Eylül’de ikametgâhının olduğu Bodrum’da ifade vermesi bekleniyordu. Ancak Terim’in avukatlarının mahkemeye başvurarak, müvekkillerinin daha erken bir tarihte ifade verebileceğini beyan ettiler. Mehkeme de bu talebi kabul ederek Terim’i ifadeye çağırdı. Terim önceki gün (20 Ağustos’ta) mahkeme heyetinin önünde ifadesini verdi.