Gündem17 aylık bebek gelişiminde anne ve babalar nelere dikkat etmeli?

17 aylık bebek gelişiminde anne ve babalar nelere dikkat etmeli?

01.05.2018 - 17:34 | Son Güncellenme:

17 aylık bebekler her şeyi karıştırıp fırlatmaya öncesinde olduğu gibi devam eder. Bardaktan herhangi bir sıvı içebilecek düzeye gelir. Merdivenlerden kolaylıkla yardım almadan çıkabilir. Peki 17 ayın sonunda bebekleriniz başka neler yapabilir? Anne ve babalar nelere dikkat etmelidir?

17 aylık bebek gelişiminde anne ve babalar nelere dikkat etmeli

Bu dönemde kız bebeklerde boy ortalaması 74.3 ile 85 cm arasındadır. Erkek bebeklerde ise 76.3 cm ile 86.2 cm arasındadır. Kız bebeklerin ortalama kilosu 8 ile 12 arasında değişir. Erkek bebeklerde ise bu kilo 8 ile 13 arasında değişim göstermektedir.

Haberin Devamı

17 ayın sonunda bebeklerimiz neler yapabilir?

17 ayın sonunda artık bebeklerimiz bardaktan herhangi bir sıvı içebilecek düzeye gelir. Bu dönemden itibaren 2 küp ile kule yapmanın bebekleriniz için zor olmaması gerekir. Bebekleriniz artık merdivenlerden kolaylıkla yardım almadan çıkabilir. 3 ile 6 kelime arasında rahatlıkla konuşabilir. Oyuncak bebeğini rahatlıkla besleyebilir. Bazı bebekler bu saydığımız durumların birini veya birkaçını henüz gerçekleştiremeyebilir. Bu durumda panik olmamanız ve bebeğinize kesinlikle baskı yapmamanız çok önemlidir. Kafanıza takılan bütün soruları uzman hekiminize sorabilir ve cevaplarını kolaylıkla alabilirsiniz.

17 ayın sonunda artık bebeğinizin kendi kıyafetlerini çıkarma becerisi kazanması oldukça doğaldır. Bunun devamlılığını sağlamak adına kıyafet çıkarıp giymeye uygun pratik oyunlar oynayabilirsiniz. Bu dönemden itibaren bebeğinizin merakının git gide artacağından emin olabilirsiniz. Bu dönemde karıştırma ve fırlatma huyları bir süre daha devam edecektir. Bu dönemden itibaren bebeklerde çığlık atma görülebilir. Bu kendi sesinin artık farkına varmasından kaynaklanıyor olabilir. Muhtemelen bebeğiniz çığlık attığı taktirde karşılığını çok geçmeden alıyor. Bu sebeple çığlık atma sorunu artarak devam edecektir.

Haberin Devamı

Bazı çocuklar rahat bırakılmak ister. Bu sebeple yanında güven duyacağı bir oyuncak barındırır. Bebekleriniz bu oyuncağı yanından ayırmak kesinlikle istemez. Devamlı onunla dolaşır ve devamlı onunla iletişim halinde kalmak ister. Buna güven nesnesi denir. Güven nesnesinin ortaya çıkma nedeni bu dönemden itibaren korku duyusunun artmaya başlamasıdır. Bebeğiniz eğer baş parmağını emiyorsa bunun nedeni güven nesnesine ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Özellikle yorgun olduğunda, işler istediği gibi gitmediğinde ve güven nesnesine ihtiyaç duyduğunda bebeğiniz parmağını emebilir. Bu oldukça doğaldır. Bebeğinizin bazı durumlarda bu rahatlama hareketini yapmasının oldukça doğal bir davranış olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

KEŞFETYENİ
Sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı soluğu hastanede aldı
Sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı soluğu hastanede aldı

Cadde | 24.04.2025 - 07:25

Peş peşe kayıplar yaşayan ünlü türkücü Mahsun Kırmızıgül, kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye gitti.

Yazarlar