Gündem11 yaşındaki kız anneannesini ve dayısını kurtardı

11 yaşındaki kız anneannesini ve dayısını kurtardı

30.09.2008 - 12:23 | Son Güncellenme:

Özel araç girişinin yasak olduğu yoldan giden otomobil, 200 metrelik uçuruma yuvarlandı ve...

11 yaşındaki kız anneannesini ve dayısını kurtardı

İZMİR´in Balçova İlçesi´nde özel araç girişinin yasak olduğu yoldan giden Nuri Çengel´in direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. 50 metre sürüklendikten sonra mucize eseri ağaca takılarak duran otomobilden yaralı kurtulan 11 yaşındaki Kübra Akaydın, 1.5 kilometre yürüyüp yardım isteyerek aynı yolda daha öncede kaza yapmış olan dayısıyla anneannesini ölümden kurtardı. Yaralılar, AKS 110 ekiplerince halat ve vinç yardımıyla çıkartıldı.

Kaza, dün (pazartesi) saat 15.30 sıralarında Balçova Termal Tesisleri arkasındaki yürüyüş yolunda meydana geldi. Nuri Çengel (33), annesi Hanife Çengel (55) ve yeğeni Kübra Akaydın´la ürünleri kontol etmek için dağın yamacındaki tarlalarına gitti. Bir süre sonrada bayram hazırlıklarını tamamlamak için dönüşe geçti.

İKİ YÜZ METRELİK UÇURUMA YUVARLANDI

Özel araç girişinin yasak olduğu patika yolda Nuri Çengel, yönetimindeki 35 AD 7650 plakalı otomobilin hakimiyetini kaybetti. Çengel´in çabalarına rağmen kontrolünü sağlayamadığı otomobil, yoldan çıkıp 200 metrelik uçuruma yuvarlanmaya başladı. Yaklaşık 50 metre sonra mucize eseri ağaca takılan otomobil güçlükle durabildi. Otomobilden yaralı olarak kurtulan 11 yaşındaki Kübra Akaydın, 1.5 kilometre boyunca kanlar içinde yürüyüp patikada spor yapanlardan yardım istedi. Verdikleri bilgiler doğrultusunda itfaiye ve sağlık ekiplerini yönlendiren vatandaşlar da, yaralıların yanına gidip ilk müdahalede bulunmaya çalıştı.

UÇURUMDAN ÇIKARTILDILAR

Vatandaşların yönlendirmesiyle kaza yerini güçlükle bulan ekipler, ilk olarak anneannesi ve dayısının kurtarılmasını sağlayan küçük Kübra´yı Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi´ne kaldırdı, ardından da yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. AKS 110 ekipleri, halat ve vinç yardımıyla indikleri uçurumda otomobilden kurtardıkları Nuri Çengel ve annesi Hanife Çengel´i, yukarıya çıkardı. Anne ve oğlu da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi´ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

DAHA ÖNCE DE KAZA YAPMIŞ

Kaza haberini aldıktan sonra kurtarma ekiplerinin yanına gelen Çengel ailesinin yakınları güçlükle sakinleştirildi. Gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğulan yaralıların yakınları, Nuri Çengel´in aynı bölgede benzer şekilde yaptığı iki kazadan da yara almadan kurtulduğunu, artık araç kullanmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.