Deniz ürünlerinin çeşitliliğiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapan Taylandlıların yemek zevkleri bir hayli tuhaf! İşte Tayland'ın sokak yemekleri... Tayland sokak lezzetlerinin belki de en meşhur olanıdır kızartılmış böcekler... Bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan bu yiyecek Tayland'da kızgın yağda kızartıldıktan sonra yenilir. Tüketilen böceklerin arasında ağustos böceği, akrep, kırmızı karınca, solucan, ipek böceği, tarantula, akrep ve çekirge yer alır. Buraya gittiğinizde böceklerin fotoğrafını çekmek için bile ücret ödemeniz gerekiyor. Çünkü sokak satıcıları turistlerin bu böcek merakını da fırsata çevirmiş durumda. Özellikle Bangkok şehrinde yer alan böcek tezgahlarına sadece bakmak bile tüyler ürpertiyor ancak eğer isterseniz buraya gittiğinizde siz de kimi cesur turistler gibi bu böcekleri tadabilirsiniz. Ahtapotlar iyice temizlendikten sonra ızgara ateşinde pişer ve ortaya bu yemek çıkar. Mavinin en güzel renklerini barındıran bu ıstakoz çeşidi ızgarada pişirilir. Önce iyice temizlenip kabuğundan ayrılan ıstakoz daha sonra ikiye ayrılır. İkiye ayrılan ıstakoz yıkanır. Daha sonra da ızgaraya atılır, lezzetlenmesi için üzerine tereyağı eklenir. Daha sonra ters çevrilerek öteki taraf pişirilir! Deniz ürünü olmasına karşılık oldukça ağır bir yiyecek yabancı karides. Çünkü iyice temizlenip ayıklanan bu karidesi Taylandlı insanlar kızgın yağda kızartarak tüketiyor. Yerel halkın sıklıkla tüketildiği bu salyangoz türü, turistlere tuhaf gelebilir. Oldukça tehlikeli bir canlı olan deniz salyangozu yenmeden önce güzelce yıkanır, ardından da kabuğundan ayrılır. Kabuğundan ayrılan deniz canlısı ince ince doğranır. Ardından sebzelerle sote edilir. Oldukça hazırlaması zor bir yemektir. Şekil olarak at nalına benzemesinden dolayı bu ismi alan bu canlının içindeki yumurtalar, Taylandlılar için oldukça lezzetli. Taylandlıların geleneksel nişastasıyla yapılan hamurun içerisine kıyma harcı ve kahverengi şeker eklenerek yapılır. Bu yiyecek buharda pişirildikten sonra servis edilir.