19.12.2020 - 15:20 | Son Güncellenme:
İHA
Koronavirüse (Covid-19) karşı önlem olarak cuma günü akşamı başlayan ve hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına, Antalyalı vatandaşların uyduğu görülürken kısıtlamadan muaf tutulan yabancı turistler dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne gelerek denizin ve güneşin tadını çıkardı.
Hava sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece ölçüldüğü kentte, yabancı turistler denize girdi, bol bol güneşlendi ve yürüyüş yaptı.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ise muaf tutulmayan kişilerin tespitine yönelik sahil kıyısı boyunca denetim yaptı.
Ekipler, botla sahile yanaşıp tek tek denize giren ve sahilde güneşlenen kişilerin kimliklerini kontrol etti.
Sahilde deniz keyfi yapan Alman vatandaşı Arden Battalbaş, kısıtlama uygulamasından memnun olduğunu dile getirerek, “Bütün Avrupa ülkelerini gezdim, onlara göre Türkiye çok daha tedarikli.
Ben Alman vatandaşıyım Minch’te yaşıyorum. Turistlere sokağa çıkma kısıtlaması geçerli olmadığını öğrenince şaşırdık.
Burada turist olarak kendimizi rahat hissetmemiz için böyle bir imkan verilmesi bizi çok şaşırttı.
Hijyen konusunda da çok başarılı ve bu başarıyı ben şaşırarak söylüyorum, Almanya’da böyle bir şey yok.” dedi.
Deniz keyfi yapan Alman turistlerden Daria Babich de “Türkiye ve Antalya çok güzel, herkes gelsin” ifadesini kullandı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.
Çalışma izin belgeleri ile turistler hariç İstanbullular evlerinde kalıyor. Bu nedenle İstanbul'un meydanları ve yolları boş kaldı.
Her gün binlerce kişinin gelip, geçtiği Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi'ne sakinlik hakim oldu. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bir kaç turist yürürken, sakinlik havadan görüntülendi.
Koronavirüs salgınının önlenmesi tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı dün akşam 21.00 sıralarında başladı.
Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Kadıköy Meydanı, Bağdat Caddesi ve Caddebostan Sahili boş kaldı.
Polis ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasındaki denetimleri sürüyor.
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan ve pazartesi 05.00'te sona erecek hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Mardin'de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.
Kent genelinde kısıtlamaya uyulduğu gözlenirken, polis ekipleri de rutin denetimlerini sürdürdü.
Kent genelinde yapılan uygulamada trafikteki araçlar durdurularak sürücü ve yolcuların kısıtlamadan muaf olup olmadığına bakıldı.
Kısıtlamayı ihlal edenlere de cezai işlem uygulanırken, Artuklu Belediyesi tarafından caddelere bırakılan mamalar, kedi ve köpekler tarafından tüketildiği görüldü.
Eskişehir kent merkezinde bugün güneş etkisini gösteriyor. Kentte geçtiğimiz hafta hemen hemen her gün bulutlu hava etkili olurken, vatandaşlar da hem soğuk hem de moral bozucu günleri geçirdi.
Hafta boyunca semt pazarı, kapalı pazarı, sokak ve caddelerde bulunan vatandaşlar zaman zaman aniden yağan yağmura da maruz kalırken, bugün güneş şehrinde her tarafını aydınlattı, havayı ısıttı.
Ancak dünyayı etkisi altına alan Korona virüse (Covid-19) karşı alınan tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle etkili güneşin tadını çıkartan olamadı.
Normal güneşli günlerde vatandaşlar kentin Köprübaşı, 2 Eylül Caddesi, İsmet İnönü Caddesine gelerek şehrin güzel manzaralarla vakit geçirerek fotoğraf çekerken, bugün güneşle birlikte ortaya çıkan kentin güzelliği boş kaldı.
Diğer yandan güneşle birlikte oluşan güzel havadan, sadece sokağa çıkma kısıtlamasından muaf vatandaşlar faydalanabildi.
Dışarıda bulunan vatandaşlar güneşin sıcaklığından istifade etti. Bazılar boş sokakta fotoğraf çektirirken, bazılar ise arkadaşlarla boş sokakta sohbet etti.
Öte yandan Meteoroloji 3. bölgesinden alınan bilgiye göre; nam oranın yüzde 61 olduğu şehirde bugün sıcaklık en düşük eksi 5, en yüksek ise 8 olarak kayıt edildi.
Kısıtlamanın devam edeceği yarın da kentte güneş etkili olacakken, vatandaşlar pazartesi günü yine bulutlu bir havada haftaya başlayacağı belirtildi.
Korona virüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile birlikte uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Kayserili vatandaşlar, dün gece saat 21.00’den itibaren evlerine çekildi.
Şehrin işlek cadde ve sokakları boş kaldı.
Kayseri’de kısıtlamaların başladığı saatten itibaren il Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de şehrin farklı bölgelerinde denetimlerine devam ediyor.