04.09.2021 - 12:28 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Gizemli bir araba tutkunu, 1940'lara dayanan 174 tozlu klasik otomobilden oluşan 1 milyon sterlin değerindeki inanılmaz koleksiyonunu satıyor.
Zamanla büyüyen etkileyici koleksiyon, 25 bin sterlin ile 100 sterlin arasında değişen araçlardan oluşuyor. Koleksiyon Kuzey Londra'daki bir iş parkında alıcısını bekliyor.
Koleksiyondaki en dikkat çekici ve en pahalı parça, 1960 model MG MGA kırmızı spor otomobil. Aracın 25 bin sterlinden alıcı bulması bekleniyor.
Diğer dikkat çeken otomobiller arasında 18 bin sterline satılacak olan 1975 Mercedes 350SL ve 16 bin sterlinlik 1989 model BMW 635CSI da yer alıyor.
Öte yandan her biri 15 bin sterline satılacak olan 1973 model Porsche 911, 1983 model Mercedes 280SL ve 1981 model 380SL koleksiyonun gözdeleri arasında bulunuyor.
35 yaşındaki Freddie Fison, arabaların saklandığı deponun sahibi olan yerel belediyenin koleksiyonu geri istemesi üzerine koleksiyonunu satmaya karar veren bir aile dostu için satışı organize ediyor.
İngiliz Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulunan Freddie, "Aslında bu yerel bir iş adamının özel koleksiyonu. Son on yılda koleksiyonunu oluşturmaya karar verdi." diye konuştu.
Koleksiyoncunun bir Mercedes SL ile yola çıktığını anlatan Freddie, "Pagoda'nın popülaritesini ve bunun fiyatını nasıl artırdığını gördükten sonra, bunun büyük bir yatırım ve tutku projesi olduğunu düşündü" dedi.
"Koleksiyonun arabalarını seviyor ve o zamandan beri daha fazla koleksiyon yapıyor. Koleksiyon belediyeye ait bir depoda muhafaza ediliyordu ancak belediye bölgeyi yeniden geliştiriyor ve depoya ihtiyaçları olduğunu söyledi."
"Otomobiller, 14 bin metrekarelik depoda duruyordu. Londra'da bu büyüklükte bir kapalı alan bulmak gerçekten çok zor. Son on yılda her şey çok değişti."
Freddie, her arabanın doğrudan gizemli sahibi tarafından satın alındığını, sürüldüğünü ve depoya park edildiğini söyledi. London Barn Finds tarafından açık artırmaya çıkarılan yıldız koleksiyonda bir 1986 Mercedes 300SE ve bir Mercedes Ponton 200 bulunurken, en ucuzu 100 sterline 2000 Citroen Berlingo.
Koleksiyondaki en eski otomobil ise, 1948 MG. Henüz bir fiyat etiketi yok ve en son 1991'de kullanıldı. Bazı arabaların plakaları yok, bazılarının da ruhsatı yok.
Araçların hepsi ince bir toz tabakasıyla kaplı ve çok uzun süre saklandıkları için kuş pisliği ile kaplanmış haldeler. Hepsinin düzgün çalıştığı ve vergilerinin ödendiği söyleniyor.
Kendi YouTube kanalına sahip olan otomobil tutkunu Freddie, geçtiğimiz hafta sonu siteyi ziyaret etmiş ve burayı "çok özel bir depo" olarak nitelendirmişti.
"Hayatımda daha önce böyle bir şey görmedim. Mercedes, Porsche, Volkswagen ve çok sayıda klasik otomobil ile BMW'den oluşan çılgın bir koleksiyon."