09.11.2021 - 00:37 | Son Güncellenme:
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sağlık Bakanı Koca ardından canlı yayında okulların açık kalmasına yönelik açıklamalarda bulundu. 6 Eylül'de kapılarını öğrencilere açan okullarda PCR testi uygulamaları yapılıyordu. Peki, yüz yüze eğitim biter mi?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında açıkladı. Özer, '' Tüm dünyadaki gelişmelere bakınca, okulların açık tutulmasını ana hedef koyuyorlar. Okullar sadece öğrenme ortamları değil. Öğrencilerin akran eğitimi, spor etkinlikleri gibi bir sürü becerenin geliştiği yerler. Okulların kapalı kalması eğitimde fırsat eşitliğinin karşısında bir şey. Mevcut kuralları uygulayarak okulları açık tutabiliriz. Okulları kapalı tutma lüksümüz yok. Çünkü salgında eğitim telafi edilemez bir noktaya gidiyordu. Sistem kendini kapatana kadar okullar açık olacak. Şu an tüm sınıfları kapalı olan bir okulumuz yok.'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Okullar açık mı kalacak kapanacak mı tartışması sona ermelidir. Yüz yüze eğitim kesinlikle devam edecektir.'' dedi.