Gayrimenkul HaberleriTaksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur?

Son Güncellenme:

.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Taksitleri devam eden kredi kartı nasıl iptal edilir?

” sorusu krediye başvuracakların merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com merak ettiklerinizi sizin için derledi.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Kredi başvuru sitesi

Hesapkurdu.com

’un taksitleri devam eden kartın iptali ile ilgili verdiği bilgilere göre, kullanmış olduğunuz kredi kartının iptalini sağlamak için iki yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki telefon bankacılığı ile müşteri hizmetlerinden iptalini sağlamak, diğeri ise banka şubesine giderek iptal dilekçesi vermektir.

Taksitleri Devam Ederken Kart İptali Yapılabilir mi?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Bu sorunun cevabı “EVET” taksitleri devam eden kredi kartınızı iptal edebilirsiniz. Ancak kartınızı iptal etmek istediğinizde banka personeli tarafından yoğun bir ikna durumuna maruz kalabilirsiniz. Kartı iptal etmemeniz ve bankanın sizi müşteri olarak kaybetmemesi adına birtakım ikna yöntemleri, kampanyalar, özel teklifler sunmaya çalışabilirler. Eğer kredi kartınızı kapatma konusunda kararlıysanız, bu konuda ısrarcı olmanızda yarar var.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Kredi kartınızın gelecek dönem taksitleri bulunuyorsa bile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartınızı kapatmanızda herhangi bir sorun yoktur. Banka kartınızı kapatmak için bildiride bulunduğunuz günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.Bu süreçten sonra taksitlerinizi aynı düzenle ödemeye devam edebilirsiniz. Borcunuzu toplu ödeme gibi bir zorunluluğuz yoktur. Mevcut borcunuz bitene kadar bankalar size hesap ekstresi göndermekle yükümlüdür.

Kredi kartı asgari ödeme

tutarınızı hesaplayın»

Kredi Kartı İptal Ücreti Ne Demektir?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Yasal olarak kredi kartı iptali için herhangi bir ücret talep etme durumu söz konusu değildir. Ancak bankalar "Kredi Kartı Kapatma Cezası" adı altında bir ücret talep edebilir. Peki, nedir bu kredi kartı kapatma cezası?Bankalar birçok kişiden bu ceza ücretini talep etmiyor gibi görünse de kredi kartları için yıllık belli bir miktar da ücret almaktadır. Genellikle kredi kartları için ilk yıl kart ücretleri talep edilmez. Ancak daha sonraki senelerde yıllık ücret ödememek için otomatik ödeme talimatı, belirli bir harcama limiti veya belirli bir tarihe kadar kredi kartını kullanma sözü gibi bir takım taahhüt talep ederler. Eğer belirtilen tarihten daha önce kredi kartı iptali gerçekleştirirseniz, ‘’kredi kartı kapatma cezası’’ adı altında bir işlem uygulanır.

İptal Edilen Kartın Taksitleri Nasıl Ödenir?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

İptal edilen kredi kartının taksitleri birkaç farklı ödeme yöntemleri seçilerek ödenebilir.

  1. Normal ödeme planı içerisinde bulunan taksitlendirme miktarı üzerinden ödeme yapılabilir. Aylık taksitler bitene kadar hesap özeti tutarı kadar ödeme yapılarak tüm borç kapatılabilir.
  2. Elinizde nakit para mevcutsa tüm borç tek seferde yatırılarak ödeme yapılabilir ve borç kapatılabilir.
  3. Bireysel ihtiyaç kredisi kullanılarak tüm borç yine kapatılarak aylık olarak kredi borcu ödemesi yapılabilir. Ancak bu noktada unutulmaması gereken nokta, kullanılacak olan kredide faiz ödemesi yapılacağı için mevcut borcunuzun tamamı kapanmış olsa da ekstra bir faiz maliyetine katlanılması gerekecektir.

Kredi Kartı İptal İşlemi Kaç Gün Sürer?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur

Bankalar, 10.03.2007 tarihinde ‘’Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’’ adı altında resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre kredi kartı iptal talebinizi aldıktan sonra 7 gün içerisinde işlemi gerçekleştirmekle yükümlüdürler. Aksi durumda, kredi kartı iptal talebi yaptığınıza dair kanıtlayıcı belgelerinizle beraber BDDK’na şikâyet dilekçesi yazabilirsiniz.Kaynak: Hesapkurdu.com –

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?